5 hiba, amit mennyasszonyként elkövethetsz, aztán jól meg is bánod

Sok nő álma, hogy egyszer férjhez menjen az igazihoz egy csodás, világraszóló menyegzőn.

A lánykérés után kezdődhet is a szervezkedés. Igen ám, de annyi mindenre akarsz figyelni, hogy több hibába is belecsúszhatsz, amit később jól meg is bánsz.

Mindenkit boldoggá akarsz tenni

Fotó: pixabay

Meghívod a rokonokat, a barátokat, ismerősöket. Mindenkinek a kedvében akarsz járni, keresed a megoldásokat. Aztán végül rájössz, hogy ez egy lehetetlen küldetés.  Bevállalhatod ehelyett, hogy lesznek olyanok is, akiknek nem tudsz megfelelni. Nem beszélve azokról, akiknek akkor sem tudnál, ha a csillagokat is lehoznád. Ne felejtsd el, hogy ez a ti nagy napotok a pároddal, a ti igényeiteknek kell megfelelnie, nem a vendégseregnek.

Mindent te akarsz irányítani

Elméletben nagyon jól hangzik, hogy mindent te intézel. Az asztalfoglalást, a menüt, a tortarendelést, a díszítést, a virágokat, a zenét, a koszorúslányok és a ruháitokat. Ám egy idő után már nincs semmi örömöd az egész szervezésben, és azt sem tudod, hol áll a fejed. Kérj inkább segítséget, akár profi rendezvényszervezőtől, akár egy barátnőtől, családtagtól.

Folyton az esküvőről beszélsz

Természetes, hogy olyan boldog vagy, hogy madarat lehetne fogatni veled, és folyamatosan ezen jár az eszed. Ám, ha folyamatosan csak erről tudsz beszélni, akkor ez unalmassá, fárasztóvá válhat a hallgatóközönséged, beszélgetőtársaid számára. Igyekezz ilyenkor figyelni a másik reakcióját is, és ha látod rajta, hogy már kezd sok lenni neki a téma, akkor hagyd inkább abba.

Nem tartod be a pénzügyi keretet

Egy esküvő nem egy olcsó mulatság. Bármennyire is tudod ezt, sokszor akkor tudatosul benned igazán, mikor nekiállsz megszervezni. Jönnek a szebbnél szebb lehetőségek, amiktől még az álmaidnál is jobb esküvőd lehetne. Igen ám, de ezek kiválasztásával könnyen túllépheted a pénzügyi kereteteket. Érdemes mérlegelni, mi az, ami feltétlen szükséges, valóban megéri a drágább árat-e a dolog. Gondolj ilyenkor arra is, hogy az esküvő után, a közös élet megkezdésekor is szükségetek lesz pénzre, nem érdemes hatalmas adósságba verni magatokat azért az egy napért.

A vendéglista fixálása előtt szervezkedsz

Az első lépések egyike a vendéglista meghatározása legyen. Amíg enélkül szervezkedsz, lehet, hogy túl nagy vagy túl kicsi termet bérelsz ki, vagy hatalmas mennyiségű ételt rendelsz meg, amire nem lesz szükség. Ezek pedig mind felesleges költséggel járhatnak.

Forrás: bien