5 eset, amikor vállon veregeted magad, hogy vettél mosogatógépet

Tegye fel az a kezét, aki mindig, minden körülmények között imád mosogatni, és ideje is mindig van rá.

Ugye te sem tetted fel a kezed? Bármennyire is nem szeretjük, azért mégsem állhatnak tányérhalmok a konyhában. Így egyszer csak legtöbbünkben megérik a gondolat, hogy megérné beruházni egy mosogatógépre. Még egy kisebb, 1-2 fős háztartás esetén is megéri, hiszen már néhány nagyobb edény elmosogatásával is simán el lehet fogyasztani ugyanannyi vizet, mint amit egy mosogatógépes program igényelne. Ráadásul sokkal magasabb hőfokú vízzel teszi ezt, mint amit még elbírna a kezünk. Ha ezek nem voltak elég meggyőző érvek, itt van hát 5 olyan élethelyzet, amikor duplán jól jön egy mosogatógép a háznál.

fotó: pixabay

Meglátogat a család

Egy családi látogatás lehet kellemes és kellemetlen is. De az biztos, hogy ilyenkor sokkal több edény keletkezik hirtelen. Ha van mosogatógéped, akkor nem kell ebéd után eltűnnöd a konyhában, attól félve, hogy annyira rászárad az ételmaradék, hogy sose mosod le.

Gyerekzsúr idején

A gyerekek imádják a szülinapokat és az azzal járó nagy felhajtást. Igaz, ma már nem csak otthon lehet megtartani ezeket a szülinapi partykat, de azért sokszor költséghatékonyabb megoldás, ha a saját otthonodban rendezed meg csemetédnek. Ilyenkor megszámlálhatatlan edény halmozódik, és nem hátrány, ha felügyelni tudod az események lefolyását, és nem kell a konyhában elmerülnöd a habokban.

Amikor ledönt a lábadról valami kór

Megfázás, nátha, influenza. Szinte kikelni sem tudsz az ágyból, de a mosatlan edények csak gyűlnek. Ilyenkor van a legkevésbé szükséged arra, hogy a mosogató felett görnyedj, és súrold a felhalmozódott teásbögréket, leveses tálakat.

Váratlan vendég betoppanása esetén

A helyzet hasonló, mint a családi látogatáskor, csakhogy erre még felkészülni sem tudsz. Ha nem lenne mosogatógéped, simán előfordulhatna az, hogy éppen hatalmas halmokban áll a konyhában a piszkos edénysereg. Neked pedig szégyen vörösében pompázna a fejed. De milyen jó egy mosogatógép, ami ápol és eltakar.

Esti buli után

Átjöttek a barátok vacsizni vagy iszogatni kicsit. A hangulat jó volt, teljesen kikapcsolódtatok. A távozásuk után kellemes fáradtsággal nyugovóra térnél, de a konyhában horror látvány fogad. Eszedbe jut, ha ezt most nem mosogatod el, akkor holnap reggelre már úgy rászárad, hogy azt a legdrágább csodaszer sem szedi le. Majd megnyugodva konstatálod, hogy milyen szerencse, hogy van mosogatógéped, és békében nyugovóra térsz.

Forrás: bien