Diktafont rejtett autista kisfia táskájába az anya: két tanárt rúgtak ki a felvételek meghallgatása után

Egy speciális iskolába járt a fiú, ahol pont az az ígéret, hogy minden segítséget megkapnak a nehézségekkel küzdő gyerekek.

Camden egy 12 éves, autista fiú, akit a Hope Academy (Remény Akadémia) nevű iskolába írattak be a szülei, éppen azért, mert ez az intézmény autista gyerekek számára létesült, hogy segítséget nyújtva, fejlesztve tanítsák őket. Az anya nagyon boldog volt, amikor megkapta a hírt, hogy felvették a fiát.

A dolog ott kezdett el gyanús lenni, amikor Camden hosszú idő után újra bepisilt az ágyában, és rendetlenné, agresszívvá vált.

Az édesanya megpróbált beszélni az iskola vezetőségével, de csak zárt ajtókba ütközött. Ekkor határozta el, hogy bekapcsolt diktafont tesz fia táskájába.

A felvételek, amik születtek, minden képzeletet felülmúlóan botrányosak. Az egyiken az hallatszik, ahogy a tanítónő rápirít a gyerekre: “Camden, te miért nem írtál le semmit? Na látod, ezért nem ülhetsz együtt senkivel! Mondd meg ezt anyucinak!”

Egy másikon a tanítónő türelmetlenül szól rá Camdenre: “Csak le kell írni a szót, mi olyan nehéz ebben?” Majd hallatszik, ahogy az artikulált beszédre képtelen fiú válaszolni próbál, de nem tud értelmes szavakat formálni. Az oktató pedig erre úgy válaszol, hogy gúnyosan kifigurázza Camden próbálkozását, és megkérdezi a többieket, hogy ők értenek-e bármit is abból, amit mondani próbált.

Egy harmadik felvételen pedig a következő mondatok hallatszanak Camden egyik tanítójától: “Meglátjuk, mit kezdenek vele egy kibaszott állami iskolában. Elvileg a Live Oak Middle középiskolába akarják tovább vinni, hát egy percig se fogja bírni.”

Camden édesanyja

Bár Camden édesanyja nem túl profi módon a közösségi médiával osztotta meg először a felvételeket az iskola vezetősége helyett, az igazgatónő így is hamar cselekedett. Nyilatkozatban rögzítette, hogy a felvételeken hallható két tanítónőt vagy azonnali hatállyal, vagy a tanév végével elbocsátja, és hangsúlyozta, hogy az eset nem tükrözi az oktatási intézmény elveit és mindazt, ahogyan az elmúlt évtizedekben működött.

Ebben a videóban közzé is tették az eredeti hangfelvételeket (-1:33-nál van az első):

Forrás: Bored Panda