A 76 éves, egyedül élő néni nem akármiért korcsolyázza át a Bajkál-tavat mindennap

Nem éppen egy átlagos nagymama életét éli.

A 76 éves nagyinak, Lyubov Morekhodovának nagyon extrém élete van: teljesen egyedül él a fagyos Szibériában, és minden nap hosszasan korcsolyázik a világ legmélyebb taván, a Bajkál-tavon. A nagymama itt nőtt fel, ám hosszú éveken át egy irkutszki gyárban dolgozott, és csak nyugdíjazása után, 2011-ben költözött vissza gyermekkora szeretett helyszínére. Teljesen egyedül él, unokái tőle távol, a városban laknak.

Minden egyes nap korcsolyát ölt, kezeit a háta mögött összekulcsolja, és kitartóan szeli a Bajkál vastag jegét. Hogy miért?

Fotók: Bored Panda

Egyrészt a gyökerei miatt: a korcsolyáját 1943-ban készítette az édesapja, és ma is ugyanolyan jól működik, mint egykor.

Másrészt pedig a Bajkál egy szakaszán átkorcsolyázva rövidíti le az utat, ugyanis minden nap elmegy megnézni, hogy a tehenei nem vesznek-e el legelészés közben. A nagymama számos állatot tart: kutyákat, macskákat, tyúkokat, bikákat és teheneket. Szeretett állatai miatt nem érzi magát magányosnak.

Nyaranta pedig unokái is meglátogatják. A családja mindig mondogatja az idős hölgynek, hogy költözzön be a városba, de ő itt érzi otthon magát, a Bajkál közelsége deríti jókedvre.

Forrás: Bored Panda