5 lehengerlő recept a szem alatti makacs, sötét karikák ellen

Ha nem szeretnéd a drága kencékre költeni a pénzedet, akkor keverd ki magadnak őket otthon!

Elsősorban a nők tapasztalják a szem alatti sötét karikák okozta bosszúságot nap mint nap. Amikor egy egész éjszakás, kiadós alvás után is elsőként azok a fránya foltok tűnnek fel a tükörben, nem csoda, hogy felmegy a pumpa. Rengeteg módszer látott már napvilágot a megoldást illetően, némelyik több, nagy részük viszont kevesebb sikerrel kecsegtetett. Az orvosok szerint teljes mértékben sosem tudjuk eltüntetni a sötét karikákat, azonban az átmeneti megoldásra remek házi módszerek vannak. Íme ezek:

1. Uborka+rizsliszt+E-vitamin+búzaliszt

Kicsit furcsán hangzik ez a négy alapanyag így egymás után, együtt mégis segíthetnek a karikák eltüntetésében. Egyenként is rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amikkel könnyebb felvenni a harcot a makacs bőrproblémával szemben: az uborka például antioxidánsokat tartalmaz, amik segítik a megfelelő keringést, míg a rizslisztnek remek fehérítő hatása ismert. Együtt azonban csodákra képesek.

Recept:

Az uborkát tedd egy turmixgépbe, hogy uborkalevet kapj! Ehhez adj hozzá 3 evőkanál rizslisztet és egy E-vitamin tablettát! Ha ez megvan jöhet hozzá 3 kanál búzaliszt is. Ebből készíts maszkot magadnak a szem alatti területre, amit aztán 15 percig hagyj fönt! A módszert egészen addig követheted, ameddig javulást nem tapasztalsz.

Fotó: Pixabay

2. Uborka+krumpli+méz+aloe vera

Szintén remek egyveleget alkotnak a fenti alapanyagok. A burgonya például olyan enzimeket tartalmaz, amely elősegíti a bőr ragyogását, a méz pedig gyulladáscsökkentő hatással bír.

Recept:

Az uborkát és a burgonyát szeleteld fel, majd az előzőekhez hasonlóan, turmixold őket össze! Ehhez jöhet egy-egy teáskanál méz és aloe vera gél, majd keverd jól össze az egészet! Az így kapott maszk 10-15 percig maradjon fent, hogy megszabadulj a sötét karikáktól.

3. Petrezselyem+paradicsom

Ez a duó szintén remek megoldás lehet a problémára. A petrezselyem nagyszerű fehérítő tulajdonságainak köszönhetően szinte láthatatlanná válhatnak a foltok.

Recept:

A petrezselyemről távolítsd el a leveleket! Vegyél egy paradicsomot és pürésítsd le, majd a leválasztott levelekkel együtt turmixold össze őket! Az így kapott keveréket vattakorongok segítségével 30 percig hagyd a szemed alatt pihenni!

4. Menta+citromlé

A mentalevelek antibakteriális tulajdonságának köszönhetően az erek összehúzódnak, míg a citromlé köztudottan fehérítő hatású.

Recept:

A friss mentalevelekből készíts egy pasztát! Ezután fogj egy néhány citromot és facsard ki a levüket! Ezt a friss citromlevet keverd össze a mentával és már kész is a csodaszer. A megkapott elegyet 10-15 percig kell a sötét karikákon hagyni, ez a művelet pedig naponta megismételhető.

5. Hidegvizes borogatás

A hideg víz kifejezetten jó hatással van a bőrünkre, különösen a sötét foltok eltüntetésében jeleskedik. A dolgod mindössze annyi, hogy egy konyharuhát, vagy bármilyen, a célnak megfelelő anyagot pár percre hideg vízbe áztatsz, majd a szemeid alá helyezed körülbelül 5 percre. A módszer naponta ismételhető és garantált sikert hoz a sötét karikák elleni kemény harcban.

Forrás: Bright Side