Bepunnyadtál? 5 nagyszerű program, amit tavasszal csinálhatsz, ha városban élsz

Nem kell már a sötét szobában ücsörögni, ha végre kisüt a nap, és eljön a jó idő tavasszal.

Ha nem tudod mit is csinálhatsz a hirtelen rád szakadt szép idővel, íme 5 lehetőség:

Fotó: Pixbay

Ülj ki kávézni!

A jó idő beköszöntével a terasszal rendelkező kávézók, cukrászdák és éttermek is kihelyezik a kerti asztalokat, székeket. Egy mozgalmas, fárasztó nap után nincs is jobb, mint kiülni a napsütésbe és elkortyolni egy finom kávét. De nem is kell ehhez feltétlen valamilyen vendéglátóhely teraszára kiülnöd, leülhetsz egy padra is a közeli parkban egy elviteles kávéval. Ha szeretsz olvasni, akkor egy jó könyv olvasásával is kiegészítheted a napsütéses kávéceremóniád.

Ültess valamit!

Városban a legtöbb ember lakásban lakik, nincs egy talpalatnyi földje, kertje. De ez nem jelenti azt, hogy le kell mondani a színesen pompázó virágokról vagy a magokból frissen kikelt hajtások csodálásáról. Fogj egy cserepet vagy balkonládát, némi virágföldet, magokat vagy növényeket és ültess kedved szerint.

Piknikezz a parkban!

Nem csak kávézni lehet a parkban a padon ücsörögve, de piknikezni is. Remek kikapcsolódás a pároddal, barátokkal vagy a családdal. Készíts néhány szendvicset, vagy pakolj sütit, italt, evőeszközt, szalvétákat, vagy bármit, amit szerettek. Már csak egy nagy pokrócra van szükségetek, amin mindannyian elfértek.

Piacozz!

Megjelennek a piacon az idény gyümölcsök és zöldségek, végre nem csak a melegházban termelt, vagy messziföldről szállított termések kaphatók. Ilyenkor az áruk is sokkal kedvezőbb, mint télen. Az ízükről és zamatukról nem is beszélve.

Jógázz a szabdban!

Annak, aki szeret jógázni, remek lehetőség, hogy jó időben a friss levegőn is hódolhat a szenvedélyének. Így sokkal üdítőbb, jobban feltölt egy-egy alkalom. Azoknak is érdemes kipróbálni, akik eddig még nem tették, hiszen remek stresszoldó hatással rendelkezik a jóga.

Forrás: Bien