8 újabb bizonyíték arra, hogy kis kedvenceink sokkal okosabbak, mint hinnéd

Az alábbi történeteket gazdik mesélték – ezek után biztosan másképp fogsz tekinteni a kisállatokra.

Azt eddig is tudtuk, hogy háziállataink jóval nagyobb intelligenciával rendelkeznek, mint amit mi elsőre feltételezünk róluk. Most újabb bizonyítékokat kaphatunk, hogy ez valóban így van. Sok esetben mi vagyunk azok, akik nem értjük meg, mit is szeretnének kedvenceink, pedig ők minden eszközzel próbálják a tudtunkra adni. Lehetséges, hogy nekünk kell tanulnunk tőlük? A következő nyolc történet megadja a választ.

1. Ujj a szájban

“Egyszer, amikor éppen egy jó nagyot ásított a cicám, viccből beleraktam a szájába az egyik ujjam. Amikor becsukta, meglepődve tapasztalta a váratlan vendéget, azonban még véletlenül sem harapott volna rá. Nem sokkal később a mellkasomon pihent és nekem kellett ásítanom. Amikor elkezdtem nagyra nyitni a szám, lemásolt engem, és ő is belerakta a mancsát a szájüregembe. Ebből is látszik, milyen tanulékonyak.”

2. Bosszú

“Az alábbi eset nagybátyáméknál történt. Egyik nap, amikor náluk jártam, ő a kanapén henyélt, miközben a kutyája a lábánál feküdt. Egyszer csak a nagybátyám elengedett egy galambot, egyenesen a kutyájára, majd gúnyoson kinevette. A kutya arcára kiült az undor és egyből leugrott a kanapéról. Nem sokkal később azonban visszatért, felfeküdt nagybátyám mellkasára, és kíméletlenül beledörgölte a fenekét a képébe. Én majdnem megfulladtam a röhögéstől. Remek kis bosszú volt.”

3. Az életmentő cica…

“Szüleim mesélték, hogy amikor még csecsemő voltam, mellettük aludtam éjjel a kiságyban. Egyik éjszaka teljesen kicsavarodva feküdtem, és úgy magam köré tekertem a plédet, hogy nem kaptam levegőt. A cicánk ezt látván elkezdett anyukám arcára ugrálni, ameddig fel nem ébredt, majd beugrott hozzám, hogy jelezze a bajt. Ha ő akkor nincs, lehet, hogy már én sem lennék itt.”

4. …és az életmentő kutya

“Én cukorbeteg vagyok. Történt egyszer, hogy a hirtelen rosszulléttől összeestem és a padlón feküdtem.

Ekkor imádott kutyám – aki azóta már a mennyországban vár rám – elszaladt a fürdőszobába, és odahozta nekem az egészségügyi dobozomat, ami akkor megmentette az életemet. Ezeket a sorokat írva, most is könny szökik a szemembe.

Mindig emlékezni fogok rád, Bumper!”

5. Beszélő malac

“Kiskorunkban a bátyámmal csüngőhasú malacokat kaptunk háziállatként, mert a cicákra és a kutyákra allergiásak voltunk. Ahogyan általában a gyerekek, mi is állandóan kiabáltunk mindenért, hogy: ‘Anya! Anya!’ Amikor azonban egyszer édesanyánk pár napra elutazott, a malacok igen mérgesek lettek. Egyikük hirtelen elkezdett hangosan visítani, ami egészen úgy hangott, hogy: ‘Anyaaa!’ Erre a másik is rázendített. Mi pedig otthon ültünk két malaccal, akik édesanyánkat keresték.”

6. A wifit megszüntető cica

“Az egyik cicám megtanulta, mivel tud leginkább felbosszantani.  Rájött, hogy az egész család azt utálja a legjobban, amikor kihúzza az internetkábelt. Ezért amikor azt látja, hogy bárki a telefonján, vagy a számítógépen pötyög, már megy is a szekrény mögé és cselekszik, hogy magára terelje a figyelmet. Ez mindennél jobban működik, hiszen ilyenkor az egész család bosszankodik és vele foglalkozik.”

7. A macskám hobbija

“Ki tudja, hogyan, de a cicám rájött, hogy kell megtölteni vízzel a kádat.

Megtanulta megengedni a vizet, és azt is kitapasztalta, hogyan rakja be a dugót a lefolyóba.

Aztán csak nézi, ahogyan a kád szép lassan megtelik vízzel. Én rendszeresen arra érek haza, hogy áll a víz a kádban és nagyon sok időbe telt, mire rájöttem, hogyan lehetséges ez. A kis huncut!”

8. Az aggódó társ

“Nevelőapám alkoholista volt. Mielőtt találkozott édesanyámmal és velem, volt egy gyönyörű kutyája, aki mindig aggódott érte, amikor elment kocsmázni. Többektől is hallottam, hogy ilyenkor a kutya kiszökött a házból és elindult megkeresni a nevelőapámat. Minden kocsmába benézett, hogy vajon ott van-e a szeretett gazdija. Amikor nem talált rá sehol, bement apám törzshelyére, és ott várta az egyik bárszék mellett, ameddig meg nem érkezett.”

Ha neked is vannak hasonló tapasztalataid a kedvenceddel kapcsolatban, ne fogd vissza magad, oszd meg velünk bátran, hiszen az állatok mindig tudnak meglepetést okozni nekünk. Ezért szeretjük őket!

Képek: Thinkstock

Forrás: Bored Panda