Felrobbant hajtóművel, kitört ablakkal tette le a gépet 9 ezer méterről a pilótanő

A lélekjelenlétét megőrző kapitányt csodatévő hősként ünneplik: egyetlen ember halt meg, pedig mindenki meghalhatott volna.

Valóságos horrorsztorin mentek keresztül a Southwest Airlines légitársaság egyik járatának utasai, amikor az egyik hajtómű 9 ezer méter magasan egyszerűen felrobbant.

A géptestnek leszakadt egy darabja, a törmelékek kitörték az egyik ablakot, amin majdnem kirepült a mellette ülő utas.

Nem kérdés, hogy kényszerleszállásra volt szükség, amit a gépet vezető Tammie Jo Shults – egy korábban vadászpilótaként dolgozó nő – hihetetlen lélekjelenléttel valósított meg. Mindössze egy halálos áldozatot követelt a borzalom, miközben mindenki meghalhatott volna.

Shultst hősként ünneplik a közösségi oldalakon, miközben persze a szörnyűség miatt még sérülésekkel és sokkhatásokkal kell megküzdeniük az utasoknak.

A balesetet a vizsgálatok szerint a hajtóművet hűtő egyik ventilátor leszakadó lapátja idézte elő.

Az egyik utas is több lélekjelenléttel bírt az átlagosnál, és csinált egy rövid élő bejelentkezést a Facebookján a kényszerleszállás közben.

A repülőn megvásárolható wifi kapcsolatot már a zuhanás közben vette meg gyorsan, azért, hogy valahogy elérhessen még a szeretteihez – azt gondolta ugyanis, hogy ezek élete utolsó percei.

Fotót is készített arról, ahogy az utasok a lélegeztető palackokkal a szájukon várják, hogy élni fognak-e vagy meghalni:

Leérkezve pedig a sérült hajtóműről, a kitört ablakról és a repülőről is csinált képet:

Forrás: cbsnews.com