Csodatévő talpmasszázs: 10 egészségügyi probléma, amelyek ellen bevethető

Egy fárasztó nap után semmi sem lehet jobb egy talpmasszázsnál, főleg, ha az még az egészségeden is segít.

Persze, ha te vagy a talp jó oldalán. Csinálni sem utolsó dolog, de még jobb, amikor elnyújtózol, és valaki kézbe veszi a lábfejeidet. Azon kívül, hogy rendkívül nyugtató és kellemes érzés, több egészségügyi probléma is gyógyítható, illetve enyhíthető a segítségével. Mi most 10 ilyet szedtünk össze, hogy este már ezzel a tudattal helyezhesd kedvesed, egy talpmasszőr, vagy épp a saját kezedbe lábaidat.

Vérnyomásproblémák 

A magas vérnyomás az egyik legalattomosabb betegség, ami csendben vezethet akár szívrohamhoz is. Az esetek többségében kizárólag gyógyszerrel tartható kordában, azonban egy tanulmány szerint a rendszeres talpmasszázs is lehet a gyógyulás egyik kulcsa.

Menstruációs tünetek 

A nőknek talán mondani sem kell, hogy a menstruáció előtti tünetek milyen kellemetlenek és fájdalmasak tudnak lenni. Az ezek közé tartozó fejfájáson, feszültségen, álmatlanságon és hangulatváltozásokon is segíthet a talpmasszázs. Ehhez a talp belsejét kell masszírozni, illetve masszíroztatni.

A rákos betegségek tünetei 

Sajnos a rákos megbetegedésekre a mai napig nincs bevált gyógymód, azonban már az nagy segítség a betegségben szenvedőknek, ha a tüneteken tudnak enyhíteni orvosaik. Remek megoldás lehet erre a talpmasszázs, ami bizonyítottan enyhíti a rákos betegek kezelésével, illetve kemoterápiájával járó kellemetlen tüneteket.

Szklerózis multiplex 

A sclerosis multiplex (szklerózis multiplex) egy, a központi idegrendszert támadó betegség, amelynek tünetei között szerepel például a kettős látás, vagy éppen az izomgyengeség. A lábfej masszírozása azonban ebben az esetben is segíthet, hiszen enyhíti a betegséggel járó erőteljes fáradtságot és a húgyúti tünetek esetében is javulást eredményez.

Ödéma, lábdagadás

Sokan ismerik közelebbről is az ödémát, ami a lábakban felhalmozódó folyadék miatt, fájdalmas duzzanatok képében jelentkezik. Leggyakrabban a terhes nők és az idősek az elszenvedői, de minden korosztály megtapasztalhatja a kellemetlenségeit.

Bizonyított azonban, hogy napi 10-20 perc lábfejmasszázs sokszorosára gyengítheti az ödémával járó fájdalmakat.

Terhességi tünetek

A terhesség minden fázisában jótékony hatással bír a talpmasszázs. Az ebben a témában végzett tanulmányok kimutatták, hogy a reflexológia alapú talpmasszázs hatására például jóval gyorsabban regenerálódik a női test a terhesség lefolyása után.

Álmatlanság

Mindenki szereti a jó éjszakai alvást. Nagyon bosszantó tud lenni egy elhúzódó álmatlanság, aminek okára sokszor nem derül fény. Ahhoz, hogy igazán kialudd magad az éjszaka folyamán, nincs szükséged másra, mint egy kiadós talpmasszázsra. A száz százalékos siker érdekében kösd össze egy meleg fürdővel, és úgy fogsz durmolni, mint egy csecsemő.

Szexuális élet

Azon felül, hogy pihentető és remek érzés, roppant izgató is lehet egy érzéki lábmasszázs. A jobb és izgalmasabb szexuális élethez kihagyhatatlan recept egy pár perces talpmasszázs, ami az egyik legszexibb előjátéknak számít a párok körében.

Fejfájás

Ki ne találkozott volna már az idegtépő fejfájással? Amikor majd’ szétszakad a fejed a nyomástól és hosszú percekig nem tudsz mit tenni ellene. Ilyen esetekben jöhet jól a megmentő talpmasszázs, ami a fejfájás típusától függetlenül nyújthat gyors segítséget.

Gerincbántalmak

Akárcsak a fejfájás esetében, úgy a gerincfájdalmak enyhítésében is nagy segítséget jelent a megfelelő talpmasszázs. A lábfejek hosszanti csontozata egy mini leképezése a gerincoszlopunknak, ahol az első csigolya éppen a nagy lábujj alatt helyezkedik el. Ha ezen a ponton 30-45 percig körkörös mozdulatok segítségével masszírozzuk a lábunkat, könnyedén elmulaszthatjuk a könyörtelen fájdalmakat.

Képek: Thinkstock

Forrás: Brightside