7 dolog, amivel elkerülheted az arcod gyors ráncosodását

30 felett beindul a ráncképződés, hogy aztán egyre inkább felgyorsuljon – 7 dolog, amire figyelj, hogy lelassíthasd a folyamatot.
Bár a ráncosodás az öregedés velejárója, mégsem mindegy, milyen korban kezdődnek el szaporodni a szarkalábak, és mennyire gyors a folyamat.
A genetikán ugyan nem tudunk segíteni, de vannak bizonyos tényezők, amik elősegítik a ráncosodás folyamatát, kerüljük el ezeket!

UV-A sugarak

A külső hatások esetén a napsugarak, azon belül is az UV-A az, ami elősegíti a ráncosodást. Mindig használj naptejet, vagy az arckrémedben legyen napvédő faktor. Erősebb napsütésben egy divatos kalap sem árt. Óvatosan napozz és a szoláriumozást se vigyed túlzásba. Bizonyára te is találkoztál már olyan emberekkel, akik gyönyörű csokibarna bőrrel rendelkeztek a sok szolárium miatt, de mellette sokkal ráncosabbak is lettek, valahogy a sötét szín is jobban kiemeli a ráncokat. Hidd el, nem éri meg egy kis barnaság, hogy később 10 évvel öregebbnek nézzél ki a túlzásba vitt napozás vagy szolárium miatt kialakult ráncoktól.

Dohányzás

Köztudott, hogy a dohányzás elősegíti a ráncosodást. Nem csak a száj környékén, de az egész testünkre is kihat. Rontja a C-vitamin felszívódását, ami a kollagéntermelés egyik fontos eleme, így lassítja azt.

Stressz és kialvatlanság

Amikor mérgesek vagyunk, vagy reggel morcosan kelünk, ráncoljuk a homlokunk. Igyekezz olyan módszert találni, ami segít levezetni a mindennapi feszültséget, próbálj többet aludni. De kompenzálhatod arctornával is a morcos arcgyűrés hatásait.

Egészségtelen táplálkozás

A vitaminban szegény, egészségtelen életmód is felelős a ráncokért. A bőr ragyogását az A-, C-, E- vitamin segíti elő. Fogyassz sok folyadékot, vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket.

Rossz keringés

A rossz keringés és az emiatt kialakuló rossz oxigénellátottság sem tesz jót a bőrnek. Ahhoz, hogy ezen segíts, mozogj többet, sétálj nagyokat a friss levegőn.

Ph érték felborulása

A bőr ph értéke, felszíni normál flórája felborul és különböző problémákat vet fel. Ezek szintén elősegítik a ráncosodást. Például a túlzott zsírosodás, pattanásosság vagy a rosacea kialakulásának hátterében bőratka is állhat. Érdemes szakemberrel megnézetni, helyreállító kezelésben részt venni.

Betegségek, hormonok

A gyorsabb ráncosodás hátterében állhatnak a különböző hormonális változások, egyéb betegségek is. Fontos, hogy panasz esetén mielőbb fordulj orvoshoz, és kúráltasd ki magad.

Forrás: wellnesscafe

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!