4 dolog, ami bebizonyítja, hogy igenis érdemes korán felkelni – jelentős egészségjavulással járhat

Az ébresztőórát legszívesebben a falhoz csapnád, amikor megszólal?

Az édes álomból nem jó idejekorán felébredni. Mégis több jó ok is létezik arra, hogy beállj a koránkelők táborába. Nemcsak a smink, készülődés, gyerekek elindítása miatt érdekes, de az egészségi állapotod is javíthatod vele. Mutatjuk, miért:

Tápláló reggeli fogyasztása

A “csak még 5 percet alszom” típusú embereknél gyakran előfordul, hogy kimarad a nap legfontosabb étkezése, a reggeli. Maximum csak egy gyors kávé lehörpintésére van idő, a reggeli elmarad. Ez pedig nem igazán tesz jót a szervezetnek. A reggeli ad egy olyan töltetet, ami elindítja a napodat, és ha kihagyod, akkor sokkal enerváltabb leszel. Az addig felléptő érségérzet pedig feszültebbé is tesz, míg egy tartalmas reggeli megemeli a dopaminszinted, és csökkenti a stresszhormonok jelenlétét.

Fotó: Pixabay

Rapid edzés

A szokásos kapkodás, és éppen csak felöltözöl és már indulsz helyett juthat időd egy gyors reggeli testedzésre is. Már csak azért is jobb reggel edzeni, mert ad egy löketet a naphoz, felgyorsítja az anyagcseréd, könnyebben vágsz neki a napnak. Míg egy kapkodós reggel, rohanós nap után nem sok kedved lenne délután vagy este edzeni.

Nyugodt és pihentető alvás

Már az előző pontban is szóba került az alvásra gyakorolt hatása a korán kelésnek. Körülbelül egy hét alatt átszokik a szervezeted, már magadtól fogsz felébredni a korai időpontban. Sokkal jobban fogod magad érezni, hogy nem az ébresztőórád keltett fel. Lehet a későbbi ébredés esetén is 10-11 körül feküdtél le aludni, de most több dolgot tudsz megvalósítani, elégedettebben fekszel le, így nyugodtabban is alszol. Nem pörögsz azon, hogy mi nem fért bele az idődbe. Azzal teszed a legjobbat, ha minden nap ugyanabban az időben kelsz és fekszel le, így a tested beáll egy optimális bioritmusra, ugyanannyi alvás sokkal pihentetőbb lesz.

Jobb koncentráció

A koránkelés miatt több ideje jut az agyadnak felébredni addig, mire ténylegesen munkába állsz, így sokkal koncentráltabban tudsz figyelni az aznapi teendőidre.

Forrás: Life

Kövess minket a Facebookon is:
Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!