Termessz mexikói egérdinnyét, különleges és finom!

A dinnye, aminek a terméséből több száz elfér a kezedben.

Ha szívesen termesztenél valamilyen különleges növényt a kertedben, amivel lenyűgözheted az ismerőseidet, ami finom és szuperegészséges is, akkor ne keress tovább, megtaláltad!

Mi az a mexikói egérdinnye?

Ahogy a neve is sugallja, egy nem túl nagy dinnyeféle, mint egy szőlőszem, körülbelül akkora. Külsőre emlékeztet sok kilós társaira, ám ízben eltérő. Az uborka és a lime ízét is magában hordozza, savanykás, frisstő élmény fogyasztani. fontos tudnon, hogy nem valami génmanipulációval létrehozott gyümölcsről van szó.

Fotó: pxhere

Miért egészséges?

Tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, rostokkal. Segíthet a keringési betegségek megelőzésében és a korai öregedés megakadályozásában. Magas likopintartalma révén segíti a szív munkáját. Sok benne a C-vitamin.

Hogyan termeszd a mexikói egérdinnyét?

Egyszerű a termesztése, igénytelen, szárazságtűrő gyümölcsről van szó. Rendelj magokat az internetről, nevelj belőlük palántát (áprilisban vagy májusban javasolt). Később ültesd ki őket a kertbe,. Mivel kúszónövényről van szó, futtasd fel drótketrecre vagy farácsra. Akár 3 méter magasra is felfuthat! Ültetéskor a termútalajba dolgozz bele egy pár centis komposztréteget, majd minden hónapban tegyél a talajra egy 7-8 centis komposzttakarót. 5-7 naponta öntözd, kánikulában gyakrabban. Ha minden jól megy, júliustól novemberig szüretelheted a pöttöm dinnyéket!

Forrás: agraroldal.hu