Az orvosok 15 évig azt mondták, egy életre mozgássérült marad, de a veterán katona átlépte az árnyékát

134 kilósan kezdett neki jógázni úgy, hogy járni sem tudott, és minden jógaoktató elutasította.

Arthur katonaként szolgált, a háborúban a légierőnél helyezkedett el. A rengeteg ejtőernyős landolás annyira megviselte a térdét és az ízületeit, hogy visszavonulására mankók segítségére szorult. 47 éves korától kezdve 15 éven át abban a hitben élt, amit az összes orvos jelentett ki neki: soha többé nem tud segítség nélkül mozogni.

Arthur rengeteget hízott, a mankók mellett már tolószékre is szüksége volt. Aztán egy ponton elege lett abból, hogy semmilyen mozgásformára nem képes, és úgy döntött, megpróbál jógázni.

Csakhogy minden jógatanár elutasította az ekkor már 134 kilós férfit. Egyetlen egy kivételével.

Ő ugyanis hitt benne, és elkezdte megírni neki a gyakorlatokat. Arthur pedig veterán katonához méltó lelkesedéssel és elszántsággal állt neki megcsinálni őket. Esett-kelt, de nem adta fel.

Valahányszor cserbenhagyták a lábai és a földre zuhant, a tárgyakba kapaszkodva újra feltápászkodott, hogy folytassa.

Egy idő után boldogan számolhatott be róla: már annyit fogyott, hogy a korábban használt nadrágjai lecsúsznak róla.

“Elkezdtem hinni benne, hogy meg tudom csinálni.” – mondta, de ezután is rengeteg kitartásra volt még szüksége, hiszen továbbra is újra és újra elesett a gyakorlatok közben. Ő azonban úgy gondolkodott:

“Az, hogy ma még nem tudom megcsinálni, nem jelenti azt, hogy nem lehetek képes rá egy nap.”

Lassan megerősödtek az ízületei annyira, hogy már csak egy botra volt szüksége a járáshoz. Fél év alatt 45 kilótól szabadult meg.

De ami még fontosabb… hogy az orvosok tévedtek. Arthur ma már botok és mankók nélkül jár, fut és sprintel, akárcsak bármelyik egészséges ember.

Nézd végig a videót – el fogsz hűlni a képeken és a felvételeken.