6 különbség a nők és a férfiak kommunikációjában, amit nem árt tudnod, ha boldog kapcsolatot akarsz

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek – ha ez nem is, de az egészen biztos, hogy egészen máshogy kommunikálja érzéseit a két nem.

Ezt azt az akadályt könnyebb átugrani, ha tudjátok, mi az a 6 fő terület, ahol máshogy kommunikáltok. Könnyen előfordulhat, hogy sok vitás helyzet esetén valójában egyre gondoltok, csak máshogy fejezitek ki magatokat, és ebből adódik a félreértés. Persze az alábbi pontok a nagy átlagra vonatkoznak, mindenki más, lehet, hogy te vagy a kedvesed éppen nem így működtök.

A nők jobban odafigyelnek

Egy beszélgetés alkalmával a nők jobban figyelnek, kérdeznek és észreveszik az apróbb részleteket is. A kevésbé fontos részleteket is megjegyzik. A férfiak ezzel szemben inkább azokra az információkra figyelnek, amikre muszáj, a kisebb részleteket könnyebben elfelejtik. Sokkal szelektívebb a hallásuk, ezért is gondolják őket feledékenyebbnek.

Fotó: Pixabay

A férfiak a lényegre törnek

Amíg a nők hajlamosak mindent elmesélni a legapróbb részletekig, addig a férfiak többsége csak a lényegre törekszik. A lényegretörő látásmódjuk miatt fordul elő az is, hogy nem veszik észre párjuk új frizuráját, hisz összeségében látják szépnek.

Szemkontaktus

Egy beszélgetés vagy egy randevú során a nők szeretik jobban felvenni a szemkontaktust. Ennek az az oka, hogy a nők ezzel is a kapcsolatteremtést erősítik, míg a férfiaknál a gyakori szemkontaktus a dominancia egyik formája.

Másképp dolgozzuk fel az információkat

A férfiak inkább csendben dolgozzák fel a kapott információkat, és szeretnek addig gondolkodni magukban, amíg nem találnak megoldást a problémára. Ezután tudnak inkább beszélni róla. A nők ezzel szemben szeretik rögtön kibeszélni, megbeszélni a problémákat, hangosan gondolkodni egy adott problémáról. Emiatt a különbség miatt tévesen azt gondolják, hogy nem érdekli egy probléma különösebben a férfit, pedig csak egy kis időre van szüksége.

A nők empatikusabbak

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a férfiaknak nincs érzelmesebb oldala. Beszélgetés során azonban a nők több együttérzést tudnak mutatni a párjuk iránt, mint az viszont. Ez annak köszönhető, ami az első pontban is szerepel, hogy jobban figyelnek a másik mondandójára, illetve jobban beleélik magukat a helyzetükbe. A férfiak nem mindig tudják elképzelni, hogy milyen érzések is játszódnak le a párjukban.

Forrás: Bien