13 bölcsesség a szerencséről péntek 13-ra

Hogy péntek 13 a szerencse, vagy szerencsétlenség napja, azt mindenki eldöntheti magának – de néhány bölcs gondolat jól jöhet.

Mennyire szokott érdekelni, ha a hónap 13. napja péntekre esik? Nem különösebben? Vagy azért jobban figyelsz rá ilyenkor, hogy ne érjen valamilyen szerencsétlenség? Netán veszel lottószelvényt?

Itt van 13 bölcs idézet arról, mit is gondoljunk a szerencséről.

1.

“A szerencsével ugyanis úgy áll a dolog, hogy udvarolni kell neki. Meg kell győzni, el kell csábítani; és csak lassan lehet becserkészni, nehogy gyanút fogjon. Annyira törékeny és szeszélyes, hogy minden apróság számíthat. Az is, hogy mit vesz fel az ember. Hogy az utca melyik oldalán megy, hogy milyen dalt fütyül útközben, vagy hogy az ablakon kinézve mennyi madarat lát meg.”

(Kathleen Tessaro)

2.

“Ahogy mondani szokás, hogy a baj sosem jár egyedül, úgy a szerencséről is el lehet mondani ugyanezt, sőt más körülményekről is megállapítható, hogy többnyire harmonikusan gyülekeznek körénk, akár azért, mert a sors rendeli úgy, akár azért, mert az emberben van valamiféle erő, ami vonzza az összetartozó dolgokat.”

(Johann Wolfgang von Goethe)

3.

“Az ‘egy a millióhoz’ kétségtelenül meg fog történni, a megfelelő gyakoriságnál nem sűrűbben és nem is ritkábban, de az meglepetés lehet, hogy éppen velünk történjék meg.”
(Ronald Fisher)

4.

“A szerencse nem vak. A szerencse jól átgondolt lépések sorozata.”

(Eva Stachniak)

5.

“Élj bátor emberként, és ha a szerencse ellened van, bátran nézhetsz szembe a csapásaival.”

(Marcus Tullius Cicero)

6.

“A nagy számok törvényei valóban megerősítik azt az intuitív világképet, hogy aki sokáig játszik, az előbb-utóbb nyer – bár minden bizonnyal kevesebbet, mint amennyit addig elvesztett.”

(Mérő László)

7.

“Azért, hogy több esélyük legyen a nagyobb nyeremények valamelyikére, egyesek több sorsjegyet vásárolnak, mások pedig még több sorsjegyből egy-egy kis részesedést. Pedig nincs a matematikában bizonyosabb tétel, mint az, hogy minél több sorsjeggyel próbálkozol, annál valószínűbb, hogy veszíteni fogsz.”

(Adam Smith)

8.

“Lehet, hogy megházasodtok, lehet, hogy nem. Lehet, hogy lesznek majd gyerekeitek, lehet, hogy nem. Lehet, hogy majd elváltok, lehet, hogy a kacsatáncot fogjátok járni a 75. házassági évfordulótokon. De bárhogyan is lesz, ne gratuláljatok magatoknak túl sokat, és ne hordjátok le magatokat! Válaszútjaink félig a szerencse eredményei. És ez mindenkinél így van.”

(Mary Schmich)

9.

“Ha fantáziával és lelkesedéssel éljük az életünket, Isten is velünk játszik, hogy lássa, mi lesz a következő lépésünk. Számos esetben hajlandó szemet hunyni bizonyos dolgok felett, ha egyébként jól szórakozik butaságainkon. (…) Ez a magyarázat arra, miért van annyi idiótának szerencséje az életben.”

(Dean Ray Koontz)

10.

“A szerencse gyakran épp azokra mosolyog, akik a legkevésbé várnák ezt.”

(C. W. Gortner)

11.

“A szerencse nem a nyulaké, hanem a bátraké. Mindig.”

(Csernus Imre)

12.

“Az ember magának kovácsolja a szerencséjét felkészüléssel és jó stratégiával.”

(Jack Canfield)

13.

“Járj a széllel, száguldj a szélviharral, ne aggódj a messzi jövő miatt, és bízz, hogy ismét, újból, és megint szerencséd lesz!”

(J. Goldenlane)

Képek: Pixabay