A sarokban, fal felé fordulva kuporgott a menhelyi kutya: egy állatvédő leírta az okát

A nő szintén egy állatmenhely alapítója, és nem tudta szó nélkül hagyni a rettegő állat látványát.

Tammy Graves egy állatmenhely (The Haley Graves Foundation) alapítója, aki épp egy másik menhelyre tett látogatást, ahol megrázó látványban volt része.

Az összes kutya kétségbeesetten, könyörögve csaholt a kenneljében, azt kérve, hogy őt válassza. Kivéve ezt a June Cash nevű ebet, aki a saját vizeletében, reszketve kuporgott a falhoz fordulva.

Graves megütközve tette szóvá a látottakat Facebookján.

“Ez történik, amikor az emberek elhozzák a kutyájukat egy menhelyre és ott hagyják őket. Ez a kutyus tegnap reggel még vidáman ébredt egy kényelmes, meleg kanapén, várta a reggelijét, majd boldogan ugrott be az autó ülésére, abban a hitben, hogy a séta következik a parkban, vagy, ha rossz napja van, akkor az állatorvos.

Ehelyett egy olyan helyen kötött ki, ahol 275 kutyatársa ugat a szabadságért, halálszag van, és minden ajtó fülsiketítő csattanással zárul minden alkalommal. Állatok tűnnek fel, akik sosem térnek vissza. Ennek a kutyának pedig fogalma sincs róla, hogy mi vár rá. Csak azt az egyet tudja, hogy sosem kérte, hogy ide kerüljön. Azt sem kérte, hogy felelőtlen gazdákat kapjon. Mégis, most itt fekszik reszketve a saját vizeletében. Fél megmozdulni, szemkontaktust kezdeményezni, és abban reménykedik, hogy talán eggyé válhat a fallal. Mert ha így tesz, akkor talán senki nem veszi észre, és akkor talán elkerülheti azt, ami vár rá, bármi is legyen az.

Ez a valóság, amit a felelőtlen állattartás és a menhelyek kialakítása okoz. De ez sem menhely, sem állatmentés kérdése. Ez a felelőtlen állattartás kérdése.”

Graves másnap megszervezte a rettegő June örökbefogadását. Állatorvoshoz vitték, ahol kikezelték a szívférgességét és azt is megállapították, hogy a kutyát előzőleg bántották. Az új gazdái azonban azóta már mindent megtesznek a testi és lelki felépüléséért, June pedig már vidáman, a farkát csóválva sétálgat.

Csak sajnos elég sok kutyatársa vár még ilyesfajta megváltásra…

Ha te nem tudsz örökbe fogadni egy állatot, akkor legalább terjeszd a hírét és ösztönözd ismerőseidet!

Forrás: weloveanimals.me