5 álom, amelyet te is biztosan átéltél már

Menekülés a gyilkos elől, vagy zuhanás a semmibe – álmok, amiknek te is részese voltál minimum egyszer.

Az álomnak több fajtáját különböztetjük meg. Vannak köztük félelmetesek (rémálmok) és vannak egészen kellemesek is, amik után még nehezebb az ébredés. A legtöbbjük jelentéssel is bír, és vannak, amik szinte mindenkinél előfordulnak. Ezek közül hoztunk most el nektek ötöt. Jelentkezzen, aki nem ismeri valamelyiket!

Csók és szeretkezés

Biztosan előfordult már mindenkivel, hogy a párja mellett olyasmiről álmodott, amiről másnap nem szívesen nyilatkozott. Igen, az egyik leggyakoribb álom a csókolózást és a szeretkezést érinti. Általában akkor fordul elő, amikor titkos vágyak gyötörnek, vagy éppen régen volt részed testi örömökben. Sokszor akkor is előbukkannak ezek a vágyálmok, amikor elalvás előtt huncut dolgokon fantáziálsz. A jelentését könnyebben értelmezhetjük, ha tudjuk kivel álmodtunk. Ha a volt pároddal hancúroztál, könnyen meglehet, hogy hiányzik, ha viszont egy híres emberrel, akkor csupán szeretnél kipróbálni valami közel lehetetlent.

Zuhanás

Van valaki, aki álmában még nem zuhant a semmibe? Valószínűleg nincs. Az egyik legsűrűbben tapasztalt álomkép, amikor egy magas ház tetejéről, vagy egy repülőgépről leugrasz és hosszú percekig csak zuhansz. Célt sosem érsz, csak száguldasz a semmi felé, hogy aztán furcsa érzések közepette, ijedten ébredj fel. Hozzáértők szerint akkor fordul elő az effajta álom, amikor bizonytalan vagy a sorsodban és úgy érzed, kicsúszhatnak a dolgok a kezeid közül. Az egészben persze az a legjobb, amikor felkelsz és rájössz, hogy még mindig a puha ágyban fekszel, nem pedig a levegőben.

Repülőgépbaleset

Előfordult már álmodban, hogy a semmiből egyszer csak egy repülő zuhant le a közeledben? Nem véletlen, hiszen ez is rendkívül gyakori álomnak mondható. A balesetek önmagukban sem jelentenek túl sok jót, de amikor egy repülőgép zuhan le, és fekete lángokkal kezd el égni, akkor jó eséllyel kudarcot vallottál valamiben. Ez az álom sokszor nem ér hirtelen véget, van, hogy a túlélőket keresed, de menekülhetsz is az esetleges robbanások elől.

Menekülés

Teljes erődből futsz és nem mersz hátranézni. Ismerős? Akkor te is találkoztál már a titokzatos alakkal, aki kilométereken keresztül üldöz, anélkül, hogy elfáradna. Ez a szituáció is felriadással végződik, anélkül, hogy megtudnád, ki zavart végig a világon. Eláruljuk, hogy te magad voltál az üldöző. Igen, saját magad, és előtted álló feladataid elől rohansz, amikkel nem mersz szembenézni. Sok esetben szorongásos panaszok állhatnak a háttérben, amikor sűrűn álmodsz a meneküléssel.

Vizsga

Nagyon sokféleképpen ölthet testet a vizsga az álom folyamán. A lényeg, hogy ülsz valahol és egy feladaton, témazárón, teszten agyalsz. Általában izgulsz és fogalmad sincs a megoldásról, ettől pedig egyre jobban kétségbeesel. Jelentése a múltban keresendő: valószínűleg lezárt ügyed van, amelyet a lelked mélyén szeretnél megoldani, de eddig még nem sikerült.

Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz, de ha tudsz, próbálj meg emlékezni a következő álmodra és oszd meg velünk melyik típust érinti. Sok sikert hozzá!

Képek: Thinkstock, Pixabay

Forrás: NLCafé, Filantropikum