Túl sötét lett a hajad? 5 természetes módszer a citromtól a kamillateáig, amivel világosíthatod

Te is szereted, hogy a nyár végére világosabb lesz a hajad?

Vagy éppen azzal küzdesz, hogy hajfestés után sötétebb árnyalatú lett az eredmény, mint vártad? Nem kell a nyár végéig várnod, vagy arra, hogy kikopjon a festék végre. Drasztikus kemikáliákat sem kell bevetned. Ez az 5 módszer könnyen kivitelezhető otthon is és teljesen természetes.

Fotó: Pixabay

Citrom

Enyhe savasságának köszönhetően a legjobb természetes szőkítő. Ha már alapvetően szőke tincseid vannak, inkább ne ezt a módszer válaszd, mert kiszáríthatja a hajad. Szőkésbarna és barna haj esetén keverj el a samponodban 2-3 evőkanál frissen facsart citromlevet, és hagyd hatni a hajadon 1 órát. Ha celofánnal vagy törölközővel bebugyolálod, akkor nemcsak kényelmesebb kivárni ezt az időt, de a hő miatt hatékonyabban is világosít. A hatóidő letelte után alaposan öblítsd le a hajadról. Ehelyett alkalmazhatsz citromos öblítést is, a napszítta hatás érdekében. A kettőt egyszerre ne kombináld, vagy az egyiket, vagy a másikat, mivel túlzottan igénybe vehetik a hajad. A citromos öblítéshez 2 citrom levét keverd 1 liter vízhez.

Méz

A méz kíméletesebb a citromnál, így sérülékenyebb, vékonyszálú hajra inkább ezt alkalmazd. A mézben természetes hidrogén-peroxid van, ennek köszönhető világosító hatása. Keverj össze 2 evőkanál mézet annyi vízzel, hogy jól kenhető masszát kapj. Tehetsz hozzá egy kanál olívaolajat, ha még mindig nagyon sűrű lenne. Kend fel a hajadra és ülj ki a napra, ha jó idő van, vagy csavard be törölközővel, így jobb hatást érhetsz el. Legalább 40 percig hagyd hatni, majd alaposan, akár 4-5 alkalommal öblítsd ki. Lehetőleg levegőn szárítsd meg a hajad!

Fahéj

A legkíméletesebb világosító módszer, ami elsősorban sötétbarna és fekete hajon működik. Körülbelül 4-5 kúrára van szükség, hogy szép eredménye legyen, de cserébe nem károsítja kifejezetten a hajat. Hogyan is használd? 2-3 evőkanál őrölt fahéjat keverj össze annyi vízzel, hogy sűrű, pakolásszerű masszát kapj. Ezzel kend be a tincseidet, és hagyd rajta legalább 1-2 órát, de egész éjszakára is rajta maradhat, nem roncsolja a hajadat.

Rebarbara

Barna vagy vöröses haj világosítása esetén a legmegfelelőbb választás a rebarbara. Egy csokor rebarbarát vágj fel, majd főzd addig forró vízben, amíg el nem kezd szétmállani. A kihűlt, leszűrt főzettel öblítsd le a hajadat hajmosás után. Nem világosít olyan erős mértékben, mint a méz vagy a citrom, ezért érdemes pár naponta megismételni a folyamatot.

Kamillatea

Egy-két árnyalat világosításakor érdemes kamillateát használni. Ha csak a szőke tincseidet akarod kiemelni, akkor is ez a legkíméletesebb módszer. Ehhez egy-két evőkanál kamillavirágot forráz le 1 liter vízzel. Miután kihűlt, szűrd le és ezzel öblítsd le a hajadat hajmosás után. A legjobb, ha legevőn hagyod megszáradni a hajadat, de a hajszárítással is várj legalább 10-15 percet. Jobb hatás elérése érdekében, ezt is alkalmazd több alkalommal.

Forrás: Bien