10 érdekesség Kínáról, amitől lehidalsz: a rendőrségi libától a 11 napos dugóban ücsörgésig

Ha megtudod, hogyan főznek tojást, végképp kiakadsz. :)

A kínai fura nép – és ezt mindenfajta idegenellenesség nélkül mondjuk. A kínaiaknak nagyon sok hétköznapi szokásuk, szabályuk és ismertetőjegyük van, amiken csak pislogunk, és nem is gondoltuk volna őket.

Például a katonáik ingének gallérján gombostűk vannak, hogy a katonák feje mindig magasan legyen.

Fotó: reddit.com

A ketchup eredetileg egy kínai halszósz, amit arrafelé Ke-tsiapnak hívnak.

Kép: Wikimedia

A kínaiak jellemzően úgy használják a McDrive-ot, hogy odamennek a kocsijukkal, kikérik a kaját, majd leparkolnak és bemennek az étterembe enni. Nem tudjuk, miért… valószínűleg annyira sokan vannak eleve a pultoknál, hogy egy részük a kevésbé forgalmas autós ablakot használja. De ez csak egy tipp.

Kép: Wikipedia

Több mint 54 millió keresztény él Kínában.

Columbia Union Visitor (@columbiaunionvisitor) által megosztott bejegyzés,

Minden tavasszal összegyűjtik a 10 éven aluli iskolás fiúk vizeletét, amiben tojást főznek. A szűz kisfiúk pisijében főzött tojás nemcsak ínyencségnek számít, hanem az ország számos régiójában abban is biztosak, hogy ez az étel javítja a vérkeringést, és új erővel tölti fel a testet.

A kínai rendőrség a libákat preferálja a rendőrkutyák helyett. Úgy tudni, amiatt, hogy a szárnyasok az ebeknél is jobban látnak, és agresszívebbek is.

Naponta átlagosan 35 ezer (!!!) abortuszt végeznek Kínában. Ez a szám azért ilyen magas, mert a kínai törvények miatt rengeteg nő nem engedheti már meg magának, hogy több gyereket szüljön.

Kép: Wikimedia

Kínai ételgyártó cégek lebuktak, amikor kiderült, hogy a tofu gyártásához szennyvizet használtak.

A pekingi levegőt egy napon át szívni nagyjából azzal ér fel, mintha 20 szál cigit szívnál el.

Kép: Wikimedia

A világ leghosszabb forgalmi dugójának rekordját is Kína tartja, még 2010-ben több ezer autós rekedt az utakon – állítólag a sztrádán végzett munkálatok miatt – 60 mérföld hosszan, 11 napra.

Durva, mi?

Forrás: offline.hu