Építs 16 ruhadarabból kapszula-gardróbot! Hogy micsodát?

A kapszula-gardrób a ruházkodásod forradalmasításának eszköze, ami megszünteti a nincs mit felvenni érzést.

Biztos veled is előfordul időnként, hogy állsz a nyitott ruhásszekrény előtt, ami csordulásig tele van ruhákkal. Mégis azt érzed, hogy nincs mit felvenned, és tanácstalanul ácsorogsz. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy beleestél te is abba a hibába, amit szinte az összes nő elkövet. Mégpedig abba, hogy mindent megveszel, ami megtetszik, nem gondolva arra, hogy az kombinálható-e esetleg a ruhatárad többi elemével. Néhány egyszerű lépéssel orvosolható a dolog, ráadásul hosszútávon a pénztárcádra is pozitív hatással lesz.

Mi a kapszula-gardrób lényege?

Nincs szükség több száz ruhadarabra, elég akár 16 ruha is ahhoz, hogy rengeteg outfitünk legyen. Egy ilyen minimalista gardrób létrehozásakor fontos szempont, hogy maximum csak 36-40 ruhadarabból álljon. A stylistok rendszeresen erre a módszerre alapoznak, mikor egy kliens ruhatárát összeállítják. Néhány alapruhadarab, alapszín köré csoportosulnak a ruhák. Cipőkből is csak 3-4 párra, illetve 1-2 táskára van szükség, de ezek mindegyike kombinálható a ruhatár többi darabjával.

Fotó: pixabay

Hogyan kezdj neki?

Először is tervezd meg fejben és papíron is egyaránt. Különböző ruhacsoportokban gondolkozz, mintha egy nagy áruház több részlegét veszed alapul. Segítség lehet, ha újságokból kivágott képekkel is szemlélteted a terveid. Első lépésként szükséged lesz egy basic kollekcióra, mely az alapdarabokat tartalmazza, és színben és anyagban is semlegesek. Egy farmer, egy fekete nadrág, egy fehér ing, egy natúr színű kabát, egy fekete kardigán és néhány darab pasztell, fekete, fehér vagy szürke pólóra lesz szükséged. Ezután jöhetnek az érdekesebb, színesebb, extrább darabok, amiket nagyszerűen tudsz kombinálni az alapdarabokkal, illetve feldobják az öltözéked.

Jöhetnek a kiegészítők

Nem szükséges egy egész szekrényt megtölteni táskákkal, cipőkkel és egyéb kiegészítőkkel. A jól kombinálható öltözetek kialakításához elég néhány alapdarab. Cipőből legyen egy fekete, egy barna/nude árnyalatú, egy sportosabb fazon és egy magassarkú. Táskákból is a semlegesebb, jól kombinálható árnyalatokat részesítsd előnyben. Egy kézitáska, egy nagyobb táska és egy hátitáska bőven elég lesz. Néhány kendő a stílusodnak megfelelően, ékszerekből sem kell túlzásba esni. Inkább a jól kombinálható ezüst vagy aranyszínűeket válaszd, de ha csak semlegesebb színű felsőid vannak, akkor színesebb nyakláncokat is párosíthatsz hozzájuk.

Tavaszi gardrób 16 ruhadarabból

Tavasszal sokszor a pasztellszínek uralkodnak. Ezeket könnyen kombinálhatod az alap ruhatáraddal.
Egy fekete bőrdzseki, egy natúr/pasztell árnyalatú ballonkabát, néhány vékonyabb pulóver fekete, fehér, natúr és pasztellszínekben. A felsőid, ingjeid is legyenek, feketék, fehérek, natúr árnyalatúak, amiket könnyedén tudsz párosítani egy szűkebb farmerral, fekete nadrággal, szoknyával is. Ezek a munkában is alkalmasak, de akkor is, ha munka után beugratok néhány italra a kollégákkal. A cipőid legyenek feketék, fehérek vagy natúr árnyalatúak, tartalmazzon félcipőt, magassarkút, és szandál is, és egy sportcipő sem árthat.

Forrás: Bien