Tudósok igazolták, milyen fontos az anyai ági nagymama a gyerek életében

Ezért is vigyázzon minden nagymama magára nagyon.

A nagymamákhoz legtöbbször nagyon kellemes emlékeink fűződnek. Finom sütemények, jóféle lekvár, sok játék, a régi történeteik és a nyári szünetekben eltöltött sok közös élmény. És a tudósok most bebizonyították, hogy nem véletlen van az erős kapcsolat az emberek és anyai ági nagymamájuk között, és az sem véletlen, hogy gyakran nagyon hasonlítanak egymásra.

A kapcsolat az anyai ági nagymamák és unokáik között ugyanis erősen genetikai szintű!

Fotó: Freepik

Egy örökléstani szakember elmondta: a gyermekek elsősorban nem a szülők, hanem a nagypapák és nagymamák genetikai állományát öröklik, ahogy a szülök is az ő nagypapájuk és nagymamájuk DNS-ét örökölték. Ezért gyakran előfordul, hogy a gyerekeink az elhunyt rokonainkra hasonlítanak. A szakemberek szerint a gyermekek a legtöbb genetikai állományt az anyai ági nagymamájuktól kapják.

Természetesen ez a nagy átlag, és minden család egyedi, így a gyermek hasonlíthat az apai ági nagymamára is. A genetika területe kiszámíthatatlan.

Fotó: Freepik

Egy másik érdekesség, hogy a szakértők szerint azok az érzelmek, amit a terhessége alatt át élt a nagymama, befolyásolhatják még lánya gyermekének a fejlődését is. A család egy szoros szervezet, aminek tagjai függenek egymástól. A génállománnyal a bennünk lévő pozitívumokat és a betegségeinket, a rossz szokásainkat, a függőségeinket és a hajlamainkat is továbbadjuk.

Mivel a nagymamák ilyne erős hatással vannak unokáikra, ezért nagyon fontos, hogy vigyázzanak magukra, és minél több szeretetet és jót adjanak át leszármazottaiknak. Ezzel a mamák és az unokák is nyerhetnek.

Forrás: Bidista