Sírva vette át diplomáját a 97 éves néni, akinek családja miatt kellett ott hagynia az iskolát

Margaret Thorne Bekema az eltökéltség és a fel nem adott remények csodás példamutatója.

Igaz, még 2015-ben történt, de a sztorinak akkora ereje van, hogy nem hisszük, hogy a frissessége számítana. Margaret Thorne Bekemának 1936-ban kellett volna lediplomáznia, de a michigani katolikus iskolában végül nem kevesebb, mint 80 évvel később végzett.

Amikor édesanyja elhunyt, Bekema még csak tinédzser volt, mégis át kellett vennie az anyai felelősséget családjában. A katonaságnál vállalt irodai munkát, majd általános iskolában is taníthatott.

Az egyetem dékánja, ahova évtizedekkel később visszatért, úgy véli: Bekemának már réges-rég járt ez a diploma. Hiába, hogy papír nem volt a kezében, története a többi diákot is megérintette – mondták, hozzátéve: az az önzetlen kitartás, ahogyan a nő az életét élte, teljességgel a katolikus intézmény elveit testesítette meg.

Videón láthatod a pillanatot, amin Bekema – aki nyilvánvalóan nem számított már diplomaszerzésre 97 évesen – kezébe kapja a dokumentumot.

“Szívem legmélyéről köszönöm!” – mondja sírva a néni, aki minden tette ellenére egész életében hiányolta, hogy egy diploma a kezében legyen.

Forrás: today.com