Két ülésre volt szüksége a mentőrepülőn, ekkor lett elege: 2 év alatt 147 kilót fogyott

A férfit valósággal arcul csapta a felismerés, hogy a tűz elől menekülő emberek egyikének az ő kövérsége miatt kell várnia a kimentésre.

Tony Bussey 2016-ban még kórosan túlsúlyos volt. Alig tudta megtenni a házától az autójáig tartó utat, és a zokniját is csak komoly küzdelmek árán volt képes felhúzni. Hatalmas teste és az ebből adódó mozgásproblémái miatt pedig mindenütt különös figyelmet fordítottak rá, így hát soha nem kapta meg a külső motivációt – és ezek szerint a belső is hiányzott -, hogy változtasson életmódján.

Aztán 2016-ban a kanadai McMurray-ben tűz ütött ki, és ez igazi fordulatot hozott számára.

A veszélybe került Bussey-t, hozzátartozóit, és még rengeteg embert ugyanis repülővel igyekeztek kimenteni, amin a férfi csak úgy tudott elhelyezkedni, hogy két ülőhelyet foglalt el. Ez pedig nagyon megdöbbentette.

“Arra gondoltam, hogy valakinek a felesége, a férje, a családtagja azért fog tovább izgulni az édesanyja, édesapja vagy bármelyik szerette túléléséért, mert én túl kövér vagyok ahhoz, hogy mellém ültessenek valakit.” – mesélte Bussey.

Ez volt az a pont, ami azonnali cselekedetre késztette. Az ideiglenes szálláson, ahova a kimentett embereket vitték, salátát kért sült krumpli helyett, a csirkének pedig lehúzta a bőrét.

Rövidesen sétákba is belekezdett, amiknek a hosszát fokozatosan növelte. 5 perc, 10 perc, és így tovább.

Két év alatt 147 kilótól szabadult meg, műtét és egyéb extra segítség nélkül. Csak az alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú diéta, és a séta áll emögött.

Természetesen az óriási mértékű fogyás miatt Busseynak nagyon megereszkedett a bőre, amit mindenképp el akar majd távolíttatni.

Forrás: Bored Panda

Képek: Facebook