Hol fáj a tested? Megmondjuk, mi a lelki oka

Akár a kezed fáj, akár a derekad, vagy a lábad, a különböző testrészek fájdalma különböző lelki okokra vezethető vissza.

Nagyon sok vizsgálat bebizonyította már, hogy a fizikai rendellenességek lelki eredetűek. Ezért, ha valahol fájdalmat érzel a testedben, fontos tudnod, hogy annak mi a lelki jelentése, hiszen csak akkor segíthetsz rajta.

Kézfej

Ha a kézfejed fáj, az magányra utal. Ideje egy kicsit többet szocializálódnod! Hívd fel a barátnődet, vagy szervezz a családoddal egy kis kiruccanást! Ha késznek érzed rá magad, ismerkedj!

A hát felső része

Ha a hátad felső része fáj, az azt jelenti, hogy a támogatás hiányát érzed. Keress valakit, akivel szívesen lelkizel egy kicsit, akitől számíthatsz némi megerősítésre vagy tanácsokra.

Derék és a hát alsó része

Ha a hátad alsó része, a derekad tájéka fáj, akkor valószínűleg financiális problémák miatt szorongsz. Nagyon sokat segíthet a lelkiállapotodon, ha felállítasz egy spórolási tervet, vagy készítesz egy pontos költségvetést.

Csípő

A csípőnk rendszerint akkor sajog, ha valamilyen változástól félünk. Nagyon fontos, hogy elhidd: változás nélkül az egész életed egysíkúvá és értelmetlenné válna. Még ha rejt is magában kérdéseket, a változásra rendszeresen szükségünk van.

Fej

Mint tudjuk, a fejfájás ezernyi formában és ezernyi indokkal jelentkezhet, de mindenképp a stressz az alapja. Alkalmazz fejmasszázst, relaxációs technikákat, meditációt, nyugtató fürdőt – és persze amit csak tudsz, szüntess meg az életedben mint stresszforrást. Lehet, hogy épp egy emberi kapcsolatod az, amitől, ha ideiglenesen is, de el kellene köszönnöd.

Váll

A vállfájdalom szorongást és érzelmi megterhelést jelent. Fontos lenne felkutatnod, hogy mi a szorongásod oka, és kivel beszélhetnél róla.

Könyök

Jellemzően akkor fájdul meg a könyökünk, ha egy bizonyos helyzet rugalmasságot kívánna meg tőlünk, de ezt valamiért nem tudjuk teljesíteni. Gondold át, miért nem tudsz kellően laza lenni a kérdésben? Mi a legrosszabb, ami történhet? Ha tudatosítod, mi a legnehezebb, amire számíthatsz, könnyen rájöhetsz, hogy nem is olyan veszélyes a helyzet, nyugodtan lehetsz rugalmasabb.

Térd

Térdfájdalom esetén az önértékelésedet kellene megvizsgálnod, de éppenséggel azt, hogy nincs-e egy kicsit túl nagy önbizalmad. Ha szerényebben állsz a képességeidhez és a környezetedhez, jó eséllyel megszűnhet a térdfájdalmad.

Alsó lábszár

Az itt jelentkező fájdalom rendszerint féltékenységet jelöl. Mindenképp ülj le beszélgetni azzal, akire féltékeny vagy!

Boka, lábfej

A boka-és lábfejfájdalom enyhe, vagy akár komolyabb depressziót is jelenthet. Itt már mindenképp érdemes elgondolkodnod a pszichológusi segítségen, de addig is, amíg ezt megléped, sokat segíthet néhány alapos beszélgetés a legjobb barátoddal.

Forrás: femina.hu