3 ásvány, ami mindenkire jótékony hatással van

Egyes nézetek szerint a színes ásványoknak különféle hatásai vannak az emberi pszichére és akár a testre is.
Léteznek különböző csoportosítások, hogy kihez milyen ásvány illik. Akár saját magadnak, akár ajándékba szeretnél féldrágakövet vásárolni, jó, ha tudod, létezik 3 olyan, amelyik mindenkire jó hatást gyakorol.

Fotó: Pixabay

Hegyikristály, a szeretet köve

Ez a letisztult, leginkább jégdarabkára hasonlító kő szinte jolly jokerként használható az ásványok világában. Nem csoda, hogy már a görögök is úgy tartották, hogy az Alpok csúcsain található, sosem elolvadó jégből keletkezett és kristallosnak nevezték, ami magát a jeget jelenti. Valójában a hegyikristály a kvarc egyik változata, legnagyobb lelőhelye az Alpok. Az ékszeriparban is nagy szeretettel használták gyémánthoz hasonlító külseje miatt. A magyar királyi jogar gömbje is hegyikristályból lett kifaragva.

Amellett, hogy az összes többi ásvány hatását erősíti, számtalan pozitív hatást tulajdonítanak neki. Erősíti az immunrendszert, pozitív gondolkodásra sarkall, segít a könnyebb megoldás megtalálásában, összehangolja a két agyféltekét, oldja a stresszt, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásában is bíznak az ezotériára fogékony emberek.

Gránát, a biztonság és az erő köve

Különösen kemény és ellenálló kő. Nem hiába használják konyhapultok, mosogatótelepek alapanyagaként is szívesen. Az erőt szimbolizálja, a hűség és barátság fontos köve. Már a bronzkori vadászok is viselték egészségmegőrző és erőt adó hatásáért. A biztonság megteremtéséért a méregtelenítésért és általános erőnlétért felelős gyökércsakrához társítják ezoterikus körökben. Számtalan színárnyalatban létezik a mélyvöröstől az opálos sárgán át a feketéig, de található barna, ibolya és lime színben is. Porítva remek polírozószer, a smirglik dörzsrészén is többnyire ez található.

Rózsakvarc, a szerelem és vonzás köve

Bájos rózsaszín színe rögtön megalapozza a romantikus ábrándokat. A görögök úgy tartották, hogy egyenesen a szerelem istene, Eros küldte a Földre azért, hogy a szerelem és kibékülés őserejét ajándékozza az emberiségnek. Sokáig drágakőnek számított, és igen drága pénzért lehetett csak hozzájutni. A vonzás köveként nem csak a szerelmi életünkben, de az anyagi háttér megteremtésében is segít az ezotéria és kristálygyógyászat tanai szerint.

Forrás: Life