5 szokás, amit rossznak titulálnak, de mégis pozitív hatással van rád

Bizonyos szokásokat beskatulyáznak, és rossz szokásként ítélik meg, pedig vannak közöttük olyanok, amik valójában pozitív hatással vannak az életünkre. Éppen ezért te se akard leszoktatni a környezetedet ezekről a szokásokról, hobbikról.

Számítógépes játékok
Sokan azért nem szeretik, mert elszigetelheti a számítógépes játékokat játszó egyént a külvilágból. Erre valóban megvan az esély, de itt is számít az egyensúly. Ne hagyd gyermekedet egész nap játszani, de ne is tiltsd el tőle.

Ugyanis egy brit tanulmány kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik számítógépes játékokat játszanak, sokkal jobban képesek a stratégiai gondolkodásra és jobb lesz a szervezőképességük is.

Továbbá ezek a játékok fejlesztik a szem és kéz koordinációját.

Internetes chatelés


Azt hiszed, hogy ez a fajta kommunikáció is rontja a kapcsolatokat? Tévedsz. Bár valóban visszaszorult a telefonálások gyakorisága a családtagok között,

egy 2008-s felmérésben kiderült, hogy ilyen formában többet beszélgetnek a gyerekek a szüleikkel.

A kutatásban résztvevő tinik és a szülők fele is úgy érezte, hogy azóta jobb a kapcsolatuk, és többet is kommunikálnak így egymással, mint előtte.

Koffein
Máig megosztó, hogy hasznos-e a kávé, vagy ördögtől való dolog, ami függőséget okoz, és feltétlenül le kell szokni róla. Nos, tedd, ahogy jónak érzed, de nem árt tudnod, hogy milyen pozitív hatásai vannak. Segít felpörgetni az anyagcserét, fogyasztása energikussá tesz és segíti a koncentrációt is (már persze, ha nem tolod tele tejjel és cukorral). Mivel képes növelni a fizikai teljesítőképességet, ezért edzés előtt egy órával is érdemes fogyasztani.

Panaszkodás
Ebben a témában is a mérték az érték. Hiszen senki se szereti az állandóan panaszkodó embereket. De ez nem azt jelenti, hogy el kell fojtanod magadban a rossz érzéseket. Igenis hasznos, ha időnként kipanaszkodod magad. Segít könnyebben megemészteni a problémákat, reálisabban átlátni a helyzetet.

Csak ne vidd túlzásba, és a rossz dolgok mellett vedd észre a jó dolgokat is.

Csokoládé
Az édes kísértés. Gombóc Artúr sem képes élni nélküle. Bár valóban sok cukrot tartalmaz és magas a kalóriatartalma, de pozitív hatásokkal is rendelkezik. Persze ehhez jó minőségű, magas kakaótartalmú terméket fogyassz.

A csokiban található flavonoidok segítenek kitágítani az ereket, így csökken a stroke kialakulásának esélye. A jó hír az, hogy nem csak az ét-, de a tejcsokiban is megtalálhatóak ezek a hasznos anyagok.

A fehércsokiban viszont sajnos nem.

Forrás: Bien