5 lépés, amivel harmóniát teremthetsz a párkapcsolatodban

Szerelmesnek lenni nagyon kellemes, de még a legboldogabb kapcsolatban is akadnak hullámvölgyek – egyszer fent, egyszer lent. A jó hír az, hogy ezzel az 5 lépéssel könnyebben áthidalhatjátok a hullámvölgyeket és harmonikusabbá tehetitek a párkapcsolatot.

Fotó: Pixabay

Fél vagy egész?

Te is egy egész vagy, a párod is egy egész. Együtt pedig még jobban kiegészítitek egymást egy nagyobb egésszé.

Általában a nők vannak jelen úgy egy kapcsolatban, mint egy fél, és nem egészként. A társuktól várják a kiegészítést, megerősítést, amit alapvetően magukban kellene megtalálniuk.

Ők az igazán kapcsolatfüggők, hiszen a stabilitásuk egy másik ember visszaigazolásán múlik. Ilyenkor az erőviszonyok sincsenek egyensúlyban, ami hosszú távon balul sülhet el. A gyengébb fél folyamatosan kompromisszumokra kényszerül, míg a másik nem enged. A félként jelenlévő lassan csak negyed lesz, majd teljesen elsorvad lelkileg. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, legyél tisztában önmagaddal, céljaiddal és vágyaiddal. A kompromisszumok nagyon fontosak egy kapcsolatban, de nem minden áron, és lényeges a kölcsönösség is.

Büszkeség és balítélet

Bizonyára lesznek olyan helyzetek is, amikor félre kell tenni a büszkeséged. Fontos, hogy be tudd ismerni először magadnak, majd társadnak is, ha hibáztál, és tudj bocsánatot kérni, ha megbántottad valamivel. Persze, nem kell feladnod teljesen magad, de törekedj az őszinte érzések kimutatására, és a vitás helyzetekben mindkét félnek előnyös kompromisszumok teremtésére.

Figyelj a másikra!

Mikor kellően régóta vagytok együtt, és elnyel titeket a munkás hétköznapok szürkesége, akkor könnyen előfordul, hogy elfelejtetek figyelni egymásra. Ezáltal pedig egyre távolabb és távolabb kerültök egymástól. Aztán egyszer csak arra ébredtek, hogy eltelt 5-10 év, valami megváltozott, nem ezt akarjátok egy kapcsolattól. Elkerülhetitek ezt, ha figyeltek egymásra, munkába menet elköszöntök egymástól, este megkérdezitek, milyen volt a másik napja.

Bármennyire is leterheltek és fáradtak vagytok, időnként szakítsatok időt egy közös programra, ami alatt kikapcsolódhattok, de egymással is tudtok foglalkozni.

Ismerd meg párod új oldalát!

Ahogy telik az idő, mindannyian változunk. Más dolgok kezdenek érdekelni, más dolgok lesznek fontosak. Elhagyunk régi szokásokat, újabb hobbikat találunk. Ha az előbbi pont teljesül, azaz figyeltek egymásra, akkor ezzel sem lesz gond. Legyetek részesei a társatok változásának, ismerjétek meg, hogy min megy keresztül, hogyan éli meg ezeket.

Ne vedd készpénznek, hogy mindig ott lesz melletted a párod, hiszen, ha nem ismered meg az új oldalát, könnyen előfordulhat, hogy pont azért hagy ott. Mert már úgy érzi, nem ismered őt, távol kerültetek egymástól.

Adj teret!

A kezdetekben sülve-főve együtt vagytok, és ez így természetes. Ahogy viszont telik az idő, előtérbe kerülnek más tevékenységek is. Ha azonban nem adsz elég teret párodnak ezek megvalósítására, vagy állandóan rajta lógsz, mert neked nincsen semmi teendőd, akkor könnyen menekülőre foghatja.

Bár ellentmondásosnak tűnik, mégis igaz, hogy minél jobban szabadságot adsz partnerednek, annál inkább kötődni fog.

Legyenek mindkettőtöknek önálló programjai, céljai is, de biztosan lesznek közös pontok is, amikor élvezhetitek egymás társaságát.

És arra kíváncsi vagy, melyek azok a mondatok, amelyeket semmiképp sem célszerű kimondanod egy párkapcsolatban?

Forrás: Bien