5 titok, aminek a megfejtését összesen 2 ember ismeri a világon

Egy elképesztő kártyatrükk, de egy beszélt nyelv is van köztük.

Vannak a világon olyan – mesterségesen létrehozott – rejtélyek, amelyekre majdhogynem azt mondhatjuk: senki sem tudja, mi áll a hátterükben. Vagy maximum két ember, akik azonban szigorúan őrzik a titkot. Ilyeneket sorolunk most.

1. Az Ayapaneco nyelv

Ezt a nyelvet még azelőtt beszélték Mexikó területén, hogy Mexikó lett a terület neve. A spanyol gyarmatosítás után azonban kihalásnak indult, és mára mindössze két idős ember beszéli: Manuel Segovia és  Isidro Velazquez, akik egy Ayapa nevű faluban élnek. Ennek ellenére a nyelvészek és történészek próbálnak minél több mindent megtudni és lejegyezni a hamarosan teljesen eltűnő nyelvről.

Kép: Youtube

2. Az Oscar-díjasok neve

Minden évben fogadások ezrei köttetnek arra, hogy a különböző filmes kategóriákban kié lesz az Oscar-díj. Azt, hogy mi áll a gálán kinyíló borítékokban, mindössze két ember, Brad Oltmanns és Rick Rosas tudja meg a ceremónia előtt 48 órával.

3. A Led Zeppelin egyik tagjának logója

Az együttes minden tagjának saját logója van, amelyek a 4. albumuk borítóján is szerepelnek. Háromnak közülük ismert a jelentése, de Jimmy Page-ét mindössze ketten tudják: Page, illetve a zenekar énekese, Robert Plant.

Kép: Wikipedia

4. A Berglas-féle kártyatrükk

A világ legelképesztőbb kártyatrükkje, aminek lényege, hogy a bűvész pusztán abból megállapítja egy kártya pontos hollétét, hogy ránéz a paklira. És ezt saját, vagy kölcsön kapott paklival is meg tudja csinálni. Csak David Berglas – a trükk feltalálója – és a videón látható Mark Paul – Berglas pártfogoltja – ismerik a titok nyitját.

(A videón Paul két embert kér meg, hogy random módon említsenek meg egy kártyát, illetve egy 1 és 52 közötti számot. A kör királynőt és a 8-as számot választják. Mindeközben a pakli egy harmadik vendég kezében van, Paul tehát hozzá sem ér. A nyolcadik lapot kihúzva a kör királynő tárul a nézők szeme elé. Az utána következő felvételen egy másik előadáson is eljátssza mindezt egy önként jelentkező segítségével.)

5. A Charteuse likőr receptje

A régi francia likőr összetételét csupán a Grande Chartreuse kolostor két szerzetese ismeri. 130 különböző gyógynövényből készül, és életelixírként is szokták emlegetni.

Kép: Wikipedia

Forrás: Bright Side