Létezik ideális mennyiség, ha a pároddal való összebújásról van szó?

Vagy minél több, annál jobb?

Mindenkinek más a megfelelő szám, nincs elvárt mennyiség. Ami fontosabb, hogy a pár mindkét tagja hasonló mértékű összebújásra vágyjon, a saját, illetve a párjának az igényeire való tekintettel. A szakértők azonban utána jártak, hogy mi lehet az ideális szám, bizonyos élethelyzeteket tekintve.

Fotó: Pixabay

Mi a helyzet friss kapcsolat vagy több éves kapcsolat esetén?
A kapcsolat elején, illetve első évében a párok sokkal többet, heti vagy akár napi több alkalommal is szerelmeskednek. Ebben nincsen semmi meglepő. Azonban a második évtől ez a szám csökken, kb. heti egy alkalomra, mindössze a párok egyharmada folytatja tovább a heti többszöri testi örömök megélését. A kutatás során azt is megfigyelték, hogy a negyedik év végére a párok 80%-a, míg a hetedik évben már csak minden második pár bújik össze heti rendszerességgel.
A heti kettő lenne az ideális?
A húszas éveikben élő párok évi szinten 120 alkalommal, míg a nagy átlagot tekintve évente 100 alkalommal töltenek a párok intim perceket együtt. Természetesen ezek átlagok, így van, ahol ennél több, van, ahol kevesebb jön ki eredményként. Azt a következtetést vonták le ebből a kutatók, hogy heti kettő alkalom az ideális az együttlétek számában.
A kiegyensúlyozottság titka, a szex
Azt már te is észrevetted, hogy minél gyakrabban van részed a testi örömök megélésében, annál kevésbé vagy stresszes. A test ilyenkor endorfint termel, ezáltal kiegyensúlyozottabbá válsz. Ráadásul, ha az esti órákra időzítitek, akkor az elalvásban sem lesz gondotok a pároddal.
Egyéb pozitív hatások
A rendszeresen folytatott nemi élet hatására csökken a mellrák kialakulásának esélye, erősíti a szívet. Ráadásul az alakformálásban is szerepet játszhat, egy aktívabb együttlét alatt akár 300-500 kalóriát is elégethetsz. Azt viszont érdemes leszögezni, hogy semmiképp sem érdemes ráfeszülni a mennyiség témára. A kutatók azt is megvizsgálták, hogy mi a helyzet a napi akár többször szeretkező pároknál, de kiderült, hogy semmivel sem boldogabbak, mint a heti 2 együttlétet létesítő párok.
Forrás: Bien