A 6 legklasszabb tavaszi trend – A pasztellszínektől kezdve a giga-rojtokig

A tavasz beköszöntével nem csak mi, de a ruhatárunk is megújulásra vár – ezzel a 6 tavaszi trendtippel te sem fogsz mellé lőni.

Pasztellszínek

Az elmúlt években az tapasztalható, hogy a tervezők tavasszal a pasztellszínekre voksolnak. Ez jó hír, ugyanis ebből az következik, hogy nagy valószínűséggel jó pár alapdarab már eleve megtalálható a te szekrényedben is. A legjobb, ha ezeket a darabokat fehérrel párosítod, így bárhova felveheted őket. Egy fehér farmerrel kombinálva pedig kifejezetten jolly jokernek számítanak az ilyen darabok. Keverheted is őket, viselhetsz két különböző pasztellszínű ruhadarabot is. Idén viszont az a legtrendibb, ha ugyanazon szín két különböző árnyalatát veszed fel.

Fotó:
Pixabay

Kockás

A kocka el van vetve. Idén a divatvilág mégis újra a kegyeibe fogadta. Valld be, már te is untad, hogy folyton csak a pöttyös, a virágos a menő tavasszal. Most viszont bátran visszanyúlhatsz újra ehhez a klasszikus mintához is. Egy kockás szoknyával remekül párosíthatsz egy pasztell árnyalatú felsőt. Ha szereted az angol stílust, akkor bevállalhatsz egy kockás kosztümöt is, de szigorúan csak egyszínű felsővel viseld.

Rojtok

A rojtok is egyre jobban kezdenek visszaszivárogni a divatba. Már nemcsak a táskádon lehet, de felvehetsz rojtos szoknyát, ruhát, kabátot és nadrágot is. Nem csak a ’20-as éveket idéző miniszoknyás darabok lesznek divatosak, hanem a maxiruhákat is bátran viselheted ilyen formában.

Fotó: Pixabay

Fodrok

Nem csak a bohém rojtokkal kerülhetsz a figyelem középpontjába, hanem a nőiesebb fodrokkal is. Ne félj tőle, minél fodrosabb, annál menőbb lesz az összeállításod. Egyszerre csak egyik ruhadarabod legyen fodros, és jobb, ha pasztellárnyaltban pompázik. Fontos, ha súlyfelesleged van, inkább olyan darabokat viselj, amik nem hangsúlyozzák a fodrokkal, amit inkább eltakarnál. Viselhetsz egy fodros ujjú felsőt, csőnadrággal párosítva, máris formás és divatos is leszel.

Áttetsző anyagok

A tüllős, szaténos, áttetsző anyagok szintén az idei tavaszi trend kedvencei. Kifejezetten nőies, de itt is fontos az egyensúly. Ne mutasson meg mindent, csak sejtessen, apróbb felületeket engedjen láttatni. Itt mindegy milyen színű, divatosak az élénkebb színek is a pasztell mellett, de a mintás darabokkal sem tudsz nagyon melle lőni.

Csillogós cipők

Ha te is imádod a csillogást, ez a tavasz igazán neked kedvez. Nem csak magassarkú topánkákon mutat jól, de a lazább stílus kedvelői bátran hordhatnak csillogós sportcipőket is. Ha szereted a balerinacipőket, érdemes beszerezned néhány csillogós darabot is belőlük idénre. De akár a használt cipőidet is feldobhatod, felújíthatod csillámos díszítéssel.
Forrás: Bien