5 mindent túlélő balkonnövény – hányat ismersz közülük?

Vannak virágok, amik csak a leggondosabb kertészeknél pompáznak, és van ez az 5 ellenálló egynyári balkonnövény, amivel a kezdők és időhiányban szenvedők is sikerrel járnak.

Ha nincs sok időd és érzéked a növények nevelgetéséhez, akkor is lehet virágokban pompázó teraszod, ugyanis ez az 5 növény szinte minden körülmény között kitart a szezon végéig. Hányat ismersz közülük?

1. Csüngő petúnia

Az elmúlt évtizedekben is nagyon kedvelt növénynek számított a petúnia, és ez most sincs máshogy. Nem nehéz szeretni a sokféle színben pompázó virágait: kapható fehér, kék, lila, piros, rózsaszín és csíkos változatban is. Azért is imádjuk, mert hónapokon át virágzik, és akkor sem lesz baja, ha véletlenül kint felejtjük egy kiadósabb zivatarban. Balkonládában és felfüggesztve is jól mutat.

Fotó: wikipédia

2. Verbéna, vasfű

A verbéna szereti a meleget és bírja a szárazságot, és sokan kedvelik lilás, rózsaszínes, vagy fehér virágaiért. Nagyon jól érzi magát balkonládába ültetve.

Fotó: pixabay

3. Édesburgonya

Nem, az édesburgonya (vagy más néven batáta) nem csak étel, hanem díszes, lila vagy élénkzöld lombú, kúszó dísznövény is egyben. Ha több fajtáját egymás mellé ültetjük, beszínesíthetjük vele a balkont. Mindegy neki, hogy naposabb vagy árnyékosabb helyen tartod, csak arra figyelj, hogy a föld jó vízáteresztő képességű legyen. Egyébként pedig a növény gumója ehető, és nem csak finom, de egészséges is.

4. Díszcsalán

Igénytelen növény, amit a szezon végén a lakásban nevelgethetünk tovább. Ugyanakkor rendkívül mutatós, zöld és sárgás levelű változatai mellett élénk piros és csíkos szélű fajtái is kaphatók. Érdemes többféle színűeket egymás mellé ültetni, így igazán szép!

Fotó: wikipédia

5. Legyezővirág

Nagyon szép és gyorsan nő, nyáron hűsítő élmény gyönyörködni a kékes-lilás árnyalatú virágaiban. Szereti a sok napsütést, ültethetjük balkonládába, de felfüggesztve is nagyon mutatós. Az elnyílt virágokat magától lehullajtja, ezzel is időt spórolva nekünk, nem kell lecsipkedni őket. Azt is imádjuk benne, hogy vonzza a pillangókat!

Fotó: wikipédia

Forrás: Hobbikert