A vércsoportod befolyásolja a személyiséged, mutatjuk, hogyan – 7 érdekesség, amit nem tudtál

Lehetsz A, B, AB, 0 vércsoportú, emellett léteznek még + és – RH faktorok is – ezt már biztosan tudtad, de van 7 érdekes tény, amiről még nem hallottál.

A vércsoport befolyásolja az étkezést

Fotó: Pixabay

A különböző vércsoportok különböző étkezési igénnyel rendelkeznek.
– Az AB típusok hajlamosak kevesebb gyomorsavat termelni, mint amennyi szükséges, így fontos, hogy olyan ételeket egyenek, amik fokozzák a savtermelést.
– Az A típusúaknak jellemzően gyengébb az immunrendszerük, így immunerősítő ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget érdemes fogyasztaniuk.
– A B típusúak magasabb kortizol szinttel rendelkeznek, így hajlamosabbak stresszesebbek lenni. Változatos étrendre kell ügyelniük, és kevesebb vörös húst kell fogyasztaniuk.
– A 0-s vércsoportúaknak a proteinben gazdag sovány húsok és halak fogyasztása ajánlott, mivel hajlamosabbak a gyomorproblémákra.
Befolyásolja a személyiséget
– Az A típusúak szelídebbek, könyörületesebbek, gyakran helyezik mások érdekeit a sajátjuk elé.
– A B típusúak gyakran extrovertáltak, barátságosak és rugalmasak érzelmileg.
– Az AB típusúak racionálisabbak és erős személyiségek.
– A 0-s vércsoportúak általában gyakorlatiasok, jobb a szervezőképességük, aggodalmaskodó típusúak.
Befolyásolja a termékenységet
Tanulmányok szerint a 0 típusúak kevésbé termékenyebbek más vércsoportú társaiknál. A kutatást még a 30-s években végezték, ahol kiderült, hogy nekik kevesebb petesejtjük van, és azok sokkal nehezebben termékenyülnek meg.
Stresszebb vagy ingerültebb vagy?
A B csoportúak a magasabb kortizol szint miatt stresszesebbek. A 0-s vércsoportúak pedig hajlamosabbak a dühkitörésekre.
Befolyásolja a hasi zsír mennyiségét
Az A típusúaknál a szervezet rosszabban reagál bizonyos élelmiszerekre. Ilyen a tej, hús és a tengergyümölcsei is. E reakció miatt nem tud megszabadulni a feleslegestől a szervezet, ami végül a hasi részen rakódik le. Reflux is kialakulhat emiatt, így megnövekedik a kockázat a cukorbetegségre, az emésztési zavarokra és a puffadásra is.

Befolyásolja a párválasztást
A vércsoportok RH értéke a mérvadó ebben az esetben. Az emberek kb. 85%-a RH+, így ők könnyebben találnak egymásra. Azonban, ha két különböző pólusú ember vállal babát, akkor RH összeférhetetlenség alakulhat ki. Régen az ilyen pároknak csak egy gyermekük lehetett, de ma már a szülészetek felkészültek erre az esetre, így az ilyen párok is vállalhatnak több gyereket.

Forrás: Blikk Rúzs