5 dolog, amitől jobb a kreatív emberek élete – Mutatjuk, mit csinálnak másként

Azt hiszed, hogy a kreativitás csak egy kiváltság és nem mindenkiben van meg ez a tulajdonság?

Tévedsz! Mindenkiben benne lakozik ez a „szuperképesség”, csak elő kell csalogatni valahogy. Ha te is szeretnéd kiaknázni kreatív éned, ezt az 5 dolgot tedd másként:

Fotó: Pixabay

Inspiráció
A kreatív embereknek nincs szüksége arra, hogy keresse, az inspiráció találja meg. Mindig van valami új ötlete. Nem erőltetik magukra az alkotói munkát, mert tudják, ez nem így működik. Vagy jön vagy nem. Amikor igen, akkor viszont csőstül. Érdemes ezért egy jegyzetfüzetet mindig magadnál tartanod, hogy útközben is felírhasd ezeket az ötleteket. Az is jellemző még a kreatív emberekre, hogy másképp néznek a világra, az apró dolgokban is észre tudják venni a szépséget. Ezért van az, hogy akár egy mezei virág vagy egy őszi levél – amit épp akkor fújt eléjük a szél – is tudja őket inspirálni.
Kockázat
Kockázat nélkül nincsen nyereség. Igaz ez az alkotói munkánál is. A kreatív emberek nem félnek kockáztatni, bátran vágnak bele új dolgokba. Még akkor is, ha semmi garancia nincsen a sikerre. Azzal, hogy ki mernek lépni a komfortzónájukból, egészen új perspektívákat ismerhetnek meg. Nem félnek a kudarctól, az új kihívásoktól. A hibákból tanulnak és tovább mennek, mintegy lépcsőn lépegetve felfelé a célig.
Fájdalom
A lelki fájdalmak leküzdése nehéz dolog. Nem olyan, mint egy fizikai, amire be lehet kapni egy-egy fájdalomcsillapító bogyót. A kreatív emberek ezeket a lelkileg nehéz időszakokat is próbálják a javukra fordítani, másként megéni, mint az átlag. Átértelmezik, és alkotás formájában kiadják magukból a rossz érzéseket.
Egyedüllét
A kreatív arcok nem félnek egyedül lenni. Sőt, szívesen vannak egyedül, ezért sokan magányosnak, kívülállónak tartják őket. Azonban ez nincs így, csak egyszerűen jól elfoglalják magukat egyedül is. Annyi megvalósításra váró ötletük van, hogy nincs idejük unatkozni. Egyedül sokkal több ötlet, inspiráció találja meg őket, mint egy nagyobb társaságban, ahol minden és mindenki zizeg.
Többet ésszel…
Náluk nem így működik. Előbb nekiállnak a dolognak, aztán sokszor utána gondolkoznak csak. Ebből adódóan belemennek meredekebb helyzetekbe is. Egyfajta igenember módjára beleugranak dolgokba, és ezzel új dolgokat, helyzetek ismernek meg. Hiába álmodozol, tervezel, ha az életben azt nem éled meg. Egy nagy adag optimizmussal vegyítve határ a csillagos éj!
Forrás: Bien