2 héten át utazott a borjúval, hogy mindent megmutasson neki, mielőtt teljesen megvakult

Eredetileg szemműtétre vitte az állatot, ám a beavatkozás nem sikerült, így a férfi mindent elkövetett, hogy megmutassa a bocinak a világ szépségeit.

Talán, ha egy kutyáról vagy persze, ha egy gyerekről lenne szó, akkor teljesen szokványos – és szomorú – történetként könyvelnénk el. De így, hogy egy borjú a főszereplő, valahogy vicces és különleges is a sztori.

Ő itt Mike, a borjú, akit 7 hetes korában vittek be egy állatmenhelyre, ahol a történetet elmesélő Dan is dolgozik. A bocinak a járásával nem volt minden rendben, de azt sikerült meggyógyítani.

Ezután azonban Dan egy állatorvos-szemészt keresett fel, mert észrevette, hogy Mike szemein mintha valamiféle hályog lenne.

Sajnos kiderült, hogy az állat fokozatosan vakul meg, és bár Dan minden követ megmozgatott, csak egy nagyon-nagyon messzi klinikán sikerült elérnie, hogy megműtsék a borjút.

Ez a klinika 2 hét utazásra volt az otthonától. Úgyhogy Dan fogta az állatot, berendezte neki a teherautóját, és útra keltek.

A túra rendkívül élménygazdag volt, Mike és Dan igazi társakká váltak. Ezt a videóból is láthatod.

Amikor megérkeztek az állatklinikára, Dan nagyon ideges volt. A beavatkozás sikerességét 25 százalékra becsülték, és sajnos nem is sikerült meggyógyítani Mike szemét.

Ezért Dan még utoljára elvitte őt mindenféle gyönyörű helyre, hogy a boci megnézhesse a világ szépségeit, mielőtt teljesen megvakul.

Mostanra Mike már semmit sem lát, de Dan nagyon vigyáz rá, és elmondása szerint az állat könnyedén közlekedik egyedül is.