5 szuper ötlet, hogy feldobd az életedet a pároddal!

Akár párkapcsolat, akár házasság: ha ezekre figyeltek, az nagyon jó hatással lesz a kettőtök viszonyára.

A hosszú, tartós párkapcsolat kötelező velejárója az a fránya hullámvölgy, ami rögtön a legnagyobb magaslatok után szokott betoppanni. Kikerülhetetlen és makacs, nincsen rá bevált gyógymód, és sokszor sajnos a végét is jelentheti az együttlétnek. Ha te is átélted már, vagy éppen a kellős közepén vagy egy ilyennek, próbálj ki néhány trükköt, hogy újra boldogan szárnyaljatok a hullámhegyek között.

Keressetek közös hobbit!

Nagyon sokrétű lehet egy ember érdeklődési köre. Hát még kettőé. A cél az, hogy egyetlen dolgot találjatok magatoknak, amit mindketten szívből, élvezettel csináltok, lehetőleg együtt.

Kézenfekvő megoldás lehet például egy sorozat, amiért mindketten odavagytok, és szürkébb délutánokon, otthon ülve elővehetitek és végigizgulhattok egy, vagy akár több részt is egymás után.

Ugye, mennyivel jobb ez, mint mondjuk a mosogatáson összeveszni ugyanebben a szabadidőben? Akkor hajrá, irány az internet és keresgéljetek! Manapság rengeteg sorozat közül szemezgethet az ember, így biztosan ti is megtaláljátok a számotokra legmegfelelőbbet.

Csókolózzatok sokat!

Az első pár évben nagyon izgalmas tud lenni a csókolózás, azonban szép lassan el-elmaradozik a kapcsolaton belül. Pedig jóval fontosabb az érintés és az érintkezés, mint gondolnátok. A hosszútávú együttlétek során sajnos a romantika előbb-utóbb kiveszik a kapcsolatból, és szigorúan a szexuális együttlétekre koncentrálódik mindennemű érintkezés.

A szerelmet márpedig legfőképpen az érintéssel lehet kifejezni, ezért törekedjetek arra, hogy minél többször érintsétek meg a másikat valamilyen módon.

A csókkal tudjátok leghatékonyabban megmutatni, hogy mit éreztek pontosan, hiszen ez a legbensőségesebb formája a másik “befogadásának”.

Száműzzétek a hálóból az elektronikát!

Egyrészt a hálószobai tevékenységekre is romboló hatással lehet az ott jelenlévő tévé, másrészt a kapcsolatnak sem tesz jót, ha beszélgetés helyett tévéztek vagy mobiloztok elalvás előtt.

Itt az idő, hogy a nem oda való cuccokat eltávolítsátok a hálószobából, hogy kénytelenek legyetek egymásra koncentrálni abban a kis időben, amit ott eltöltötök.

Lefekvés előtt érdemes átbeszélni, mi történt veletek aznap, de egyéb jó dolgokat is lehet csinálni, csak a fantáziátokra van bízva. Reggel is sokkal élménygazdagabb együtt megreggelizni az ágyban, mint elhanyagolható műsorokat nézni csendben egymás mellett.

Sportoljatok közösen!

Nagyon sok jó, párosan végezhető sportág közül tudtok választani, hogy együtt vezessétek le a felesleges stresszt. Fontos, hogy olyan sportot próbáljatok ki, amit kizárólag ketten tudtok művelni, hiszen ahhoz, hogy csakis egymásra tudjatok figyelni, nem biztos, hogy jó, ha elmentek egy tömegsport-eseményre. Nagyon jó választás lehet például a pingpong, ami nemcsak jól megmozgat titeket, de vicces pillanatokat is okozhat, amikor a másik nem találja el a labdát, vagy kirepül az ütő a kezéből.

A közös nevetés mozgással vegyítve pedig a lehető legjobb hatással van a kapcsolatotokra.

Írjatok egymásnak levelet!

Biztosan te is szeretsz kézzel írott levelet kapni ebben a számítástechnikával átitatott világban. Nagyon jópofa tud lenni például, ha reggel – amikor a másik még alszik – írsz neki pár sort indulás előtt, és kirakod a hűtőre. Az alap, hogy értékelni fogja, de jó esetben hazaérkezéskor válasz is fog várni. Ha ilyen formában kommunikáltok, egészen biztosan visszacsempészitek az izgalmakat és a romantikát a kapcsolatba, hogy aztán a rosszindulatú ellaposodás jó messze elkerüljön titeket.

Ja, és ebben az esetben a Messengert felejtsétek el! :)

Képek: Thinkstock