15 éve járt a boltba könyvet olvasni a nő, az emberek nem bírták tovább közönyösen nézni

Nem volt pénze megvenni a könyveket, viszont az olvasásról nem mondott le.

Egy kijevi hipermarket Facebook oldalán tették közzé a szívmelengető történetet. Egy idős hölgy az üzlet könyvrészlegére járt szinte minden nap, már 15 éve könyvet olvasni. Amikor nem itt olvasott, akkor a város másik üzleteiben bukkant fel, és a könyvespolcok mellett ácsorogva falta a könyveket.

Fotók forrása: Facebook/Bidista

Egyszer megszólította egy újságíró, aki így mesélte el a nénivel történt beszélgetést:

“Egyszer odamentem hozzá, és ezt mondtam neki: „Magát gyakran látni itt.” Azt felelte, hogy nincs mivel foglalkoznia otthon, unatkozik, az élet pedig nehéz. Aztán elszégyellve magát visszatette a kezében lévő könyvet a polcra és elment. Az eset után megtudtam, hogy Anasztáziának hívják. Elhatároztam, hogy többet nem fogom zavarni olvasás közben, olvasgasson csak, ha akar…”

Már a hipermarket vásárlóinak is feltűnt, hogy a néni gyakran ácsorog az üzletben és olvas. Az üzlet Facebook-oldalán jelezték, hogy szeretnék, ha segítenének rajta. A bolt vezetősége pedig nem zárkózott el a javaslat elől: egy kis kényelmes kanapét helyeztek el a könyvespolcok mellett, hogy a hölgy ezentúl ülve tudjon olvasgatni náluk.

A hipermarket a Facebook-on számolt be a jó hírről:

„Örömmel töltött el minket, hogy ebben a helyzetben az emberek nem közönnyel álltak a helyzethez. Meghallgattuk a jobbnál jobb ötleteket és egy olvasósarkot hoztunk létre az üzletünkben. A néni már járt azóta nálunk, látta is, de egyelőre furcsa még neki.”

Szívmelengető az emberek segítő szándéka!

Forrás: Bidista