12 apró trükk a konyhában, amit csak kevesen ismernek

Egészen pici tippek, amik viszont nagyban megkönnyítik a dolgodat a gasztronómia terén.

Vannak olyan területek, amelyeken abszolút a részletekben rejlik az ördög, és a magasszintű hozzáértés éppenséggel pont a lényegtelennek tűnő kis apróságokban mutatkozik meg. Ilyen például a sütés-főzés, illetve az ételek tárolása, tálalása is. Most mutatunk 12 zseniális kis tudnivalót, amikkel gazdagabb leszel.

1. Amikor húspogácsát készítesz, vájj bele egy mélyedést, így nem marad nyers a közepe.

2. Tortaszeletelés előtt tartsd forró víz alá a kést, így nem fog ráragadni a torta a pengéjére.

3. Szúrj spriccelőfejet a citromba, és máris kész a citrompermet!

4. Húzz befőttes gumit a kés nyelére, hogy véletlenül se csússzon meg a kezedben!

5. Minél vékonyabb a citrom héja, annál savanyúbb.

6. Onnan tudhatod, mennyire friss a tojás, hogy megfigyeled, van-e a sárgája körül gyűrű a fehérjéből.

7. A megvágott tortát úgy is frissen tarthatod, hogy a szabadon lévő részéhez kenyérszeleteket illesztesz egy-egy fogpiszkálóval.

8. Tojásfőzési percek a kívánt állaghoz:

9. Ha becsomagolod a friss zöldeket alufóliába, akkor később kezdenek el fonnyadni.

10. A tökéletes baconsütés: 200 fok, alufólián, 12 percig.

11. Ha megmaradt a pizzából, a sütőben melegítsd meg úgy, hogy előtte lespricceled egy kis vízzel. Így újra ropogós lesz, mintha frissen sült volna.

12. A húst mindig a rostjainak irányát követve vágd, így nem fog szétesni a szelet. A húsvéti sonkánál például ezt remekül kipróbálhatod.

Forrás: kuffer.hu