7 dolog, amit eddig rosszul tudtál a háztartással kapcsolatban

Akár tapasztalt háziasszony vagy, akár most költöztél csak külön háztartásba, biztosan találsz néhány pontot, amit eddig máshogy csináltál.

Porszívó
Eddig a dobozban tároltad a porszívóhoz kapott külön kicsi fejeket? Vedd elő, ugyanis a kicsi, sörtés fejjel például sokkal jobban fel tudod szívni a port az elérhetetlennek tűnő helyekről.

Fotó: Pixabay

Mosogatás
A mosogatószivacsot rendszeresen tisztítani kell, nem elég, hogy mosogatószerrel mosogatsz vele. Ha nem fertőtleníted időnként vagy cseréled le, akkor a mosogatás hatékonysága is csökken. A szivacs tökéletes helyet biztosít a különböző baktériumok letelepedéséhez és szaporodásához.
Mosószer
Szeretnéd, ha minél tisztábbak és illatosabbak lennének a ruháid, ezért az előírt mennyiségnél többet használsz mosószerből, öblítőből? Nem ajánljuk! a mosógép nem minden esetben tudja a plusz mennyiséget rendesen kiöblíteni a ruhából, így azok sokkal keményebbek lesznek.
Vasaló
Mindig öntsd ki a felesleges vizet a vasalóból. Különösen akkor, ha a talpán fektetve tárolod. Ezzel elkerülhetted, hogy lerakodjon a vízkő a készüléken, eltömítve a gőzfunkció fúvókáit.
Főzés fedővel
A fedő azt a célt szolgálja, hogy ne párologjon el annyi folyadék, és a hő megtartásáért is felelős. Ha főzés közben állandóan megemelgeted, hogy meglesd az ételt, akkor sokkal lassabban készül el. Ilyenkor nem csak felesleges párát szabadítasz ki a lakásban, de a főzési hőmérséklet is csökken. Ne nyitogasd, vagy használj átlátszó fedőt! Sokkal nyugodtabb és gyorsabb lesz így a főzés is.
Fogkefe
Sok fogkeféhez kapható műanyag kupak, amit utazás során lehet használni. Azonban ez csak alkalmanként javasolt, otthon ne élj a lehetőséggel. A nedves fogkefe, zárt közegben ugyanis jó közeget biztosít a baktériumok elszaporodásának. Ezért csak szárazon használd ezeket a védő kupakokat.
Hűtő és mélyhűtő
Nem szükséges a legalacsonyabb hőmérsékletre állítanod. Nem csak az áramot fogyasztják így jobban, de a benne tárolt élelmiszereket is hamarabb felhasználhatod a főzés során, ha nincsenek betonkeménnyé fagyva.
Forrás: Life