3 rég elfelejtett ruhadarab, ami nemsokára újra divat lesz

Ma még mosolygunk rajtuk, holnap viszont már újra hordani fogjuk őket.

Előtted van, ahogy egy-egy régi videófelvételen felbukkannak retró ruhadarabjaid? Amikor döbbenten tekintesz végig magadon, hogy egykor ezeket a rémségeket hordtad? Pedig a divat egy hatalmas körforgás. Előbb-utóbb újra visszatérnek évtizedekkel ezelőtti kedvenceink. Mi most összeszedtünk ezek közül párat, amelyek hamarosan újra ruhatárad gyöngyszemei lesznek.

A „sátorszárú” nadrág

Tavaly megtörtént az, amitől lelked mélyén te is féltél. A trapéznadrág ismét kopogtatott a divat ajtaján, és igen, bebocsájtást nyert. Bizony, jól olvasod, újra helyet kell csinálnod a polcon a rettenetes, bő szárú nadrágoknak. Körülbelül tizenöt éve búcsúztunk könnyes tekintettel ezektől a daraboktól, hogy aztán a bokánál feszülős gatyák vegyék át a helyüket. Úgy tűnik ezeknek eddig tartott a királyságuk, hiszen a trapéznadrág hosszú kihagyás után újra tért követel magának. 2016-ban felbukkantak az első darabok a divatbemutatókon, majd az utcára is kimerészkedtek, így elkerülhetetlenné vált, hogy tavaszra a te ruhatáradban is ott figyeljen egy ilyen szépség.

„Focistazokni”

Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy egy rövidnadrághoz nyugodt lelkiismerettel felmersz húzni egy hosszú szárú zoknit. Manapság, amikor ez a csöpp kis fehérnemű épphogy kivillan a cipőből, nehéz elképzelni, hogy valaki lábszárközépig felhúzza. Pedig egyre többen (elsősorban fiúk) tesznek így, és ez a trend csak fokozódni fog. Ezzel együtt természetesen egyre extrább színösszeállítások is napvilágot látnak, hogy minél különlegesebbé váljanak ezek, az utóbbi időben nem annyira meghatározó darabok. A lehetőség tehát adva van, hogy térdtől lefelé is viríts valami izgalmasat a nyárra, a választék már most zavarba ejtően nagy.

A „mosásban összement” felső

A férfiak egyik kedvence volt anno a hasvillantós top a hölgyeken, ezek azonban nagyrészt eltűntek a választékból és hosszú, lenge darabok léptek a helyükbe. Persze nem mindenki szerette mutogatni a hasát, de kétségtelen, hogy a hölgyek nem zárkóztak el a villantás eme legális, és elfogadott formájától. Ki tudja miért, ezek a falatnyi felsők aztán szépen csendben eltűntek a divat nem túl tágas gardróbszekrényéből, hogy aztán manapság újra felüssék fejüket. Talán mondanunk sem kell, hogy az erősebbik nem legnagyobb örömére.

Képek: Thinkstock