Csodát tesz a testeddel, ha gyakran megfogod a párod kezét

Egy kapcsolat elején szinte sosem engedjük el a párunk kezét, de később ez megritkul, valahogy megszűnik.

De ha te és a párod még mindig gyakran kézen fogva sétáltok, pedig már hosszú évek óta együtt vagytok, akkor van egy jó hírem. Ez ugyanis nagyon pozitív hatással van az emberi testre.

Forrás: pixabay
Egy amerikai kutatás szerint azok, akik rendszeresen fogják egymást kezét, azoknak szívritmusuk, agyhullámaik és a légzésük is igazodik a másikéhoz. A kutatást Pavel Godstein azután kezdte el, miután rájött, hogy mikor a felesége kezét megfogta gyermekük születésekor, akkor az asszony fájdalmai enyhültek. Ennek bebizonyításaként olyan 22-32 év közötti tesztalanyokat vizsgáltak, akik legalább már 1 éve kapcsolatban éltek. Különböző helyzetekben vizsgálták az alanyok agyi kapacitását. Vizsgálták, amikor fogják egymást kezét, vagy amikor csak egymás mellett ülnek. Külön szobában, illetve nagyobb távolságban is megfigyelték az alanyokat. Az eredmény pedig mindig ugyanaz lett: ha a férfi megérintette a párját, abban a pillanatban egymásra hangolódtak az agyhullámaik és a fájdalomérzetük is csökkent.
Bátran fogjuk meg hát párunk kezét, legyünk együtt 1-2 vagy több 10 éve. Hiszen ez nem ciki, sőt kifejezetten szívderítő és aranyos látvány, mikor idősebb házaspárokat látok így sétálni az utcán.

Forrás: Blikk Rúzs