5 tipp, hogyan alakítsd ki álmaid fürdőszobáját

Azoknak, akik sok időt töltenek el a fürdőszobában – például a reggeli készülődés vagy az esti relaxálós fürdőzés alatt-, azoknak nagyon fontos, hogy milyen körülmények uralkodnak a fürdőszobában.

Bár most a fürdőszoba divatba is visszatért a retro, a vintage, azért a legtöbb 80-s években ragadt változat inkább egy nyomasztó kórházi vagy nyilvános wc hangulatát idézi, mint egy stílusos otthonét. Ráadásul, ha a későbbiekben eladnánk a lakást, erősen megemeli az ingatlan értékét, ha szépen rendbe van téve. Nem véletlenül. Hiszen egy fürdőszoba felújítás általában sok macerával, porral, csempeleveréssel, kompromisszummal jár. A leendő vásárló nem szívesen vállalja ezt be az amúgy is megterhelő költözködési procedúra mellett. Bizonyos esetekben elég csak kicserélni pár dolgot, a fürdőszoba polcokat, szekrényeket, a zuhanyfüggönyt vagy a fürdőszobai textileket. Vagy fel lehet dobni a csempét átfestve, esetleg direkt erre a célra használható dekorációs csempematrica felragasztásával. Azonban, ha teljes generálra van szükség, erre az 5 dologra figyelj a felújításkor.

Fotó: Pixabay

Maradjon semleges
Valóban szépek tudnak lenni az éppen aktuális, általában méregdrága, különleges színű vagy mintázatú burkolatok. Azonban a divat gyorsan változik, lehet pár év múlva egyáltalán nem fog tetszeni se neked, se a leendő lakásvásárlónak, ha el akarnád adni. Érdemes ezért hosszú távon gondolkozni, semlegesebb, klasszikusabb vonalat választani, ami nem megy ki pár év alatt a divatból. A színét és a mintáját tekintve is keressük meg a legmegfelelőbbet, ami kellően semleges, de az ízlésünknek is tökéletesen megfelel.
Minden működjön
Ne kössünk kompromisszumot egy csöpögő vagy rosszul funkcionáló csappal, csak azért mert szép és designos. Válasszunk jó minőségű szanitereket, amik jól működnek együtt. Hiába mutat szebben egy nagyobb csap a mosdókagylóban, ha minden kézmosáskor árvízhelyzettel kell szembenézni.
Legyen benne egy kis luxus
Itt nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy aranyozott csapot vagy gyémántköves csempét használjunk. Akár egészen apró változtatások is áraszthatnak luxus érzést. Ilyen például, ha a sima radiátort törülköző szárítós modellre cseréljük. Vagy padlófűtést szereltetünk be, esetleg masszázszuhanyt, és lehet kapni masszázskádakat is egészen kedvező árakon ma már.

Fotó: Pixabay

Ne spórolj feleslegesen!
Nem kell feltétlenül mindenből a legdrágábbat venni. Sőt, van, amikor az olcsóbb jóval minőségibb, mint egyes túlárazott társai. Sokszor az árkülönbség abból adódik, hogy a drágább darab designos, divatos darab, de nem feltétlenül funkcionális. Gondolkozzunk hosszútávon, válasszunk minőségi, jó ár-érték arányú termékeket. Ne akarjuk minél olcsóbban megúszni mindenáron, hiszen alapesetben akár több évtizeden keresztül fogjuk a felújított állapotában használni. Lehet, hogy csak 5-10e Ft-ot múlt, hogy olyan legyen, mint megálmodtunk, és ha ezt megspórolnánk, utálnánk a végeredményt.
Alakítsunk ki még egy fürdőszobát
Ha van helyünk rá, akkor miért is ne? Ez még jobban meg tudja növelni az ingatlanunk értékét. Nagy családnál pedig különösen áldás. Vagy, ha a jelenlegi fürdőszoba ugyan felújított, de mégsem az igazi, akkor kapunk egy új esélyt arra, hogy végre megteremtsük az újban az álomfürdőszobát.
Forrás:  Bien