Naponta ebédelt a sikeres férfi a hajléktalan nővel, majd kapott tőle egy vallomást: minden megváltozott

Mind a férfi, mind a nő viselkedése példaértékű.

Az orlandói Greg Smith sikeres személyi edző és értékesítő.

Egyik nap a munkába menet találkozott egy Amy Jo nevű hajléktalan nővel, akinek esze ágában sem volt kéregetni tőle, csak kedvesen köszönt neki. Greg pedig visszaköszönt.

Másnap is megtalálta a nőt ugyanott, ismét köszöntek egymásnak.

Így ment ez egy ideig – Amy Jo soha, semmit nem kért Gregtől -, míg egy nap egy pár szó erejéig beszélgetésbe is elegyedtek.

Greg számára világossá vált, hogy a nincstelen hölgy sem alkohollal, sem cigarettával, sem drogokkal nem él, értelmes, és szeretné rendbe hozni az életét.

Úgy döntött, meghívja ebédre, majd ebből keddenkénti szokást alakítottak ki. A férfi csodálta a nő kivételes pozitivitását és kitartását, ahogy mesélt magáról. Aztán az egyik ebéd alkalmával Amy Jo bevallott még valamit.

“Nem tudok olvasni. Bármit megtennék, hogy megtanuljak, a pénzt most az étel helyett arra gyűjtöm, hogy könyvtárba járhassak.”

Gregnek leesett az álla, és azonnal cselekedett. Kivett egy könyvet a könyvtárból, és a keddi ebédek alkalmával nekiállt tanítani Amy Jo-t az olvasásra. A hét többi napján pedig saját magától gyakorol a nő.
Emellett elmentek már bevásárolni is.

Az egész történetet a Facebookján osztotta meg a személyi edző, hozzátéve: sem Amy iránti szánalmat, sem önmaga iránti hódolatot nem akar ezzel kiváltani, csak ösztönözni szeretne mindenkit arra, hogy akin tud, segítsen.

Ennek ellenére Amy Jo segítésében is sokan Greg mellé álltak már – ruha-, étel-és pénzadományokkal -, és a férfi egy ingyen hajvágással és átöltöztetéssel is megajándékozta Amyt, aki rettentően izgatott és boldog volt; meg is ölelte, és azt mondta neki: “Szeretlek!”
Greg a végtelen kitartású nő nevével fémjelzett alapítványt szeretne létrehozni a hajléktalanok segítésére.

Forrás: sosharethis.com