Álom-tábla készítés 5 lépésben – nem csak örök álmodozóknak!

Nem, itt nem arról van szó, hogy este álmodsz valami véres farkasembereset, és erről készítesz tablót magadnak.

Sokkal komolyabb dologról van szól. Mindenkinek vannak céljai, amiket el akar érni, de sokszor csak álomnak tűnik a megvalósulásuk. Lehet, már kitűztél pár ilyen célt magadnak, sőt a tervezésen is túl vagy. Azonban a napi teendők, a stressz, a rohanás miatt gyakran elmarad a megvalósításuk, elfelejted őket. Ezért készíts magadnak álom-táblát. Minden nap eszedbe juttatja vágyaid, jó érzéssel tölt el és újabb lendületet, motivációt nyújt a megvalósításukhoz.

Fotó: Pixabay

Előkészületek
Olyankor kezdj neki, amikor valóban van időd, nem kell kapkodnod. Készítsd magad mellé kedvenc italodat, kapcsolj valami kellemes háttérzenét. Add meg a módját, hiszen az életed céljainak megvalósulását segíted most elő. Nézz mélyen magadba, gondold át mire is vágysz igazán. Itt nem elég szép képeket összemontázsolni, olyanok kellenek, amikre valóban, lelked mélyéből fakadóan vágysz. Amelyek megvalósulásától sokkal boldogabbnak érzed magad. Először is írd össze, mik is ezek a vágyak. Fogalmazz minél pontosabban. Nem elég, hogy sikeres karrierre vágy, azt is írd le, hogy mitől számít egy karrier sikeresnek, milyen területen képzeled el magad. Gondolj csak bele, a sikeres karrierre milyen fotót találnál? Ám, ha például sikeres divattervezővé szeretnél válni, máris könnyebben találsz releváns fotót.
Válogatás
Mielőtt nekiállnál a tábla elkészítésének, gondold át, hogy milyen időtartamra tervezed a kitűzött célok megvalósítását. 1 év, 2 év, 10 év? Miután meghatároztad, előveheted azokat az újságokat, magazinokat, amiket azért tároltál, mert szép képek vannak benne. De kereshetsz képeket az interneten is, amiket ki tudsz nyomtatni. Kedvenc motiváló idézeteid se felejtsd el, ezek is jó szolgálatot tehetnek a napi motiváció fokozásához. Ráadásul az összkép is jobb így.

Fotó: Pixabay

Figyelj a megérzéseidre!
Nem kell mindent rögtön felragasztanod. Alaposan gondolt át, hogy melyik kép tetszik igazán, mi az, ami igazán kifejezi a célodat. Lehet, hogy rengeteget összegyűjtöttél, kivágtál, de ebből nem minden jön a lelked mélyéről, csak hirtelen megtetszett valami. Terítsd ki magad elé az összeset, és válogasd ki azokat, amik igazán megérintenek. Készíthetsz akár több táblát is, különböző tematikák alapján.
Nincsenek konkrét álmaid?
Nem mindenki tudja pontosan meghatározni, mire is vágyik igazán. Nincsen ezzel semmi probléma. Ebben az esetben válogass össze számodra tetsző képeket, majd gondold át, hogy mit is jelenthet ez számodra. Például, ha sok kiskutyás képet szedtél elő, ez lehet, azt jelenti, örökbe kellene fogadnod egyet. Nem baj, ha nem sikerül összefüggést találni, nyugodtan ragaszd fel ezeket a képeket. Lehet, hogy pont akkor fog összeállni a kép, amikor egyik nap rápillantasz a tablódra.
Aktualizáld!
Bizonyos időszakonként frissítsd az álom-táblád! Szedd le azokat, amik már nem motiválnak, nem fontosak többé, hogy elérd őket. Mindig az éppen aktuális terveid, céljaid szerepeljenek rajta. A képek könnyebb mozgathatóságáért nem feltétlenül kell ragasztanod, elkészítheted mágneses táblán is az álomtérképed.

Fotó: Bien

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!