3 tipp, amivel könnyebben építhetsz karriert nőként

Általánosságban a nőknek nehezebb a karrierjüket építeni.

Nem csak azért, mert azt feltételezik róluk, hogy hamarosan úgy is elmennek szülni. Saját maguk is le tudják korlátozni magukat azzal, hogy az álláskeresés kapcsán is inkább a biztonságosra törekszenek. Azaz olyan állásokra jelentkeznek leginkább, aminél biztosak, hogy 100%-ban el tudják látni. Így viszont a képességeik javarésze rejtve marad.

Fotó: Pixabay

Ha éppen állásváltoztatáson töröd a fejed, akkor érdemes olyan ajánlatokat nézned, amik a jelenlegi pozíciódnál magasabb beosztással járnak. Vagy a jelenlegi munkakör akár egy konkrét részeként mintegy specialistájaként is jelentkezhetsz a leendő új állásra. Ehhez új hozzáállás szükségeltetik, ami természetesen nem megy egyik pillanatról a másikra, módszeresen kell kiépíteni az utat hozzá.
Magánéleti kérdések
Leggyakrabban azzal a kérdéssel kell számolnod nőként egy állásinterjún, hogy mikorra tervezel babát, amit egyébként fel sem tehetnének a munkaadók, mégis gyakran nekiszegezik a női jelölteknek. Erre az a legjobb válasz, hogy jelenleg nem gondolkozom benne, mert szakmailag akarok fejlődni, stabil állást keresek. Ha van már gyereked, akkor természetesen az lesz az első kérdések egyike, hogy mi lesz betegség esetén. Ha elmondod nekik, hogy meg tudod oldani, nem jelent problémát, van segítség, akkor megnyugtathatod őket.
Szakmai alkalmasság
Sok nő nem mer jelentkezni tipikusan férfiak által betöltött munkaterületre, pedig tetszene neki a munkakörrel járó feladat. Ilyen például az építőiparban vagy gépiparban meghirdetett marketing állás, vagy logisztikus. Nem feltétlenül iparághoz kapcsolódó munkakörök, de igényelnek érdeklődést, valamennyi háttértudást az iparággal kapcsolatban. Ha érdekel a munka, akkor miért ne? Nőként ugyanúgy el tudod végezni az ilyen jellegű munkákat, mint egy férfi. Sok cég kifejezetten várja a nők jelentkezését is a feladatra, hogy jobban alakuljon a nemek aránya. Az ide beadott önéletrajzodban feltétlenül emeld ki az érdeklődésed, és azt is, hogy honnan ered. Például, ne rejtegesd, ha a családban már foglalkozik valaki ilyen dologgal.
Visszatérés hosszabb szünet után
Ha gyesről/gyedről esetleg más jellegű munkakörből térnél vissza egy adott munkára, akkor megkérdőjelezhetik, hogy a tudásod nem avult-e el az eltelt idő óta. Válaszként meséld el, hogy milyen hasznos készségekkel gazdagodtál a másik munkakörben, vagy milyen új dolgokat tanultál, amíg otthon voltál a gyermekeddel. Ilyen lehet egy lakásfelújítás, amit teljes mértékben te szerveztél le, kerestél rá megfelelő szakembert, megfelelő alapanyagot, megfelelő forráshelyeket kerestél hozzá, összehasonlítottad az árakat. És ez miért is hasznos? Például egy profi projektmenedzser is hasonló dolgokat csinál a munkája során. Ne asszisztensnek jelentkezz, magát a szakterületet célozd meg! Az otthon eltöltött idő alatt nehéz a szakmai kapcsolatokat ápolni, így a tervezett visszatérés előtt kezd neki ezeknek a frissítésének. Tuningold fel az önéletrajzod, nézd át a Linkedin profilod, nézz körül szaklapokban a szakmádat érintő változásokról. Vegyed fel minél több szakmai ismerősöddel újra a kapcsolatot.
Forrás: cvonline