A tökéletes kávé 6 titka

Imádsz a kávé illatára ébredni?

El sem indulhat egy jóféle fekete nélkül a napod? Vagy csak alkalmanként iszod? Akármelyik csoportba is tartozol, megérdemled a tökéletes ízélményt. Ezeket teheted érte:

Vegyél jó minőségű kávét!
Kicsit elcsépelt, de valóban az a tökéletes kávé egyik titka, hogy jó minőségű alapanyagból készüljön. Nem kell feltétlenül a legdrágábbat beszerezni, de az olcsóbbak sajnos sokkal silányabb minőségűek. A frissen őröltél nincsen jobb, de természetesen a többségnek ez nem kivitelezhető. Így ha aromásabb, finom kávéra vágysz, a minőségibb őrölt változatokat válaszd a boltban.

Fotó: Pixabay

Használj zsírosabb tejszínt, tejet!
Ha nem feketén iszod, hanem tejjel vagy tejszínnel, akkor itt is érdemes a jobb ízélmény elérése érdekében minőségi alapanyagot választanod. A tejszíntől krémesebb lesz a kávéd, tej esetén válassz minél magasabb zsírtartalmút.
Készíts otthon tejhabot!
Nem csak a kávézókban tudsz hódolni a cappuccino fogyasztásnak. Már számtalan tejhabosító eszköz található a piacon, akár pár száz forintért is. Ezekkel az elemes változatokkal könnyedén felhabosíthatod a felmelegített tejet, és akkor is megtartja keménységet, mikor ráöntöd a kávédat.

Használj nádcukrot!
Sokak szerint vétek cukrozni, de vannak, akik nem bírják nélküle elképzelni. Ha te is az utóbbi táborba tartozol, akkor érdemes a hagyományos cukrot nádcukorra váltanod. Sokkal jobb, enyhén karamellás ízélményben lehet így részed kedvenc italod fogyasztásakor.
Dobd fel csokival!
Már kapható direkt olyan kiskanál, ami csokiból van. Így könnyedén belekavarhatod, olvaszthatod kávédba, és hódolhatsz egyszerre két szenvedélyednek, a kávénak és csokinak.
Kotyogós kávéfőző
Annyiféle hipercsoda kávéfőző készülék kapható, de még mindig a pár ezer forintért beszerezhető kotyogós kávéfőző tudja a legjobb kávét főzni. Ehhez persze társul az egész lakásban terjengő illat és a jellegzetes hangja megalapozza a hangulatot is.
Forrás: Life