Lemondtak a fagyos óceánba zuhant kutyáról: 5 héttel később, egy szigeten bukkantak rá élve

Az élni akarása erősebb volt, mint a víz hidege és a viharok, amiket át kellett élnie.

Valóságos csoda volt, amit az egyéves német juhász, Luna hajtott végre, miután Nick nevű gazdájának horgászcsónakjából a Csendes-óceánba esett.

Nick eleinte még hitt Lunában, mert tudta, milyen erős kutya, és bízott benne, hogy az állat, aminek nyoma veszett, visszaúszik a partig. Közben a haditengerészek is a keresésére indultak a vízen. Ám a napok csak teltek, és végül le kellett mondani Lunáról.

Egy hét keresgélés után a haditengerészek kimondták, hogy Luna minden bizonnyal halott, Nick pedig fájdalmas gyászba burkolózott.

Majd eltelt még négy hét, és a haditengerészek nem hittek a szemüknek: egy 3 kilométerrel arrébb található szigeten pillantották meg a kutyust, aki fáradtan üldögélt és csóválta a farkát, mikor megpillantotta az embereket. Amikor kinyitották a kocsiajtót és a nevén szólították, Luna azonnal odament és bepattant az autóba.

A kivételes erejű állatnak még az El Nino viharokat is végig kellett élnie, amik azonban lehet, hogy az életét mentették meg azáltal, hogy iható vízzel töltötték fel a sziget gödreit, és elpusztult sirályokat sodortak a partra.

Az alábbi videón láthatod Lunát és gazdája örömét, ahogy visszakapja halottnak hitt társát:

Forrás: happiest.net