Nőnapi etikett: hogyan célszerű átadni a virágot, hogy a legnagyobb örömet okozza?

Hiába a gyönyörű csokor, ha a körítés elveszi az ajándékozott kedvét – mutatjuk, hogyan kell jól csinálni.

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük minden március 8-án. Ilyenkor hosszú sorok kígyóznak a virágboltok előtt, a férfiak virágcsokrokkal mutatják ki a női szeretteik iránt érzett érzelmeiket és hálájukat. Apróságnak tűnik, de a női szívnek sokat jelent egy apró figyelmesség is. Ám nem mindegy a kivitelezés!

Fotó: Freepik

Mutatjuk, mi mindenre célszerű odafigyelni:

Milyen virágot adjunk?

Ez attól is függ, hogy ki az ajándékozott. Vörös rózsát csak romantikus kapcsolatban illik adni, egyébként félreértés is lehet belőle. Nőnapra jó választás lehet a tulipán, a frézia, a liliom, a gerbera és a jácint. Cserepes növényt akkor válassz, ha tudod, hogy a megajándékozottnak van szobanövény-gondozó hajlama.

Hogyan adjuk át a virágcsokrot?

1 Semmiképp se selyempapírba csomagolva. Ez alól kivétel lehet, ha jól sikerült díszcsomagolást kapunk a virághoz.

2 Fontos, hogy nézz a megajándékozott szemébe, pont mintha koccintanál.

3 Az etikett kimondja, hogy a virágot a bal kezedben kell tartani, és felfelé tartva átadni.

4 Sokkal nagyobb örömet okozol, ha a virág átadásakor elmondod, miért vagy hálás a másiknak, milyen érzés az, hogy ismerheted őt, és mit jelent neked. Egy-két gondolat is hatalmas örömet tud okozni.

5 Ha cserepes virágot adsz, akkor jegyezd fel, hogy milyen növényről van szó pontosan, hogy a megajándékozott utána tudjon nézni, hogyan kell gondozni.

6 Ha nem tudsz épp személyesen találkozni valakivel, aki fontos számodra, akkor küldhetsz neki egy virágcsokrot, ma már számos virágküldő szolgálat működik.

Forrás: Femina