Migrénre, magas vérnyomásra, orrdugulásra ezeket a pontjaidat masszírozd!

Saját magadon is elvégezheted őket, és elég csupán fél-1 percig csinálnod.

A masszázs nemcsak kellemes és ellazító hatással van ránk, de rengeteg bajunkon is képes azonnal segíteni. A fejed és a nyakad különböző pontjainak csupán 1 percig tartó masszírozásával olyan tüneteket enyhíthetsz, mint a fejfájás, a migrén, az orrdugulás, a fülfájás, a stressz, a fogfájás vagy a szemfájdalom.

Hogyan végezd a masszírozást?

Arra a pár percre, amíg ezzel foglalkozol, tegyél félre mindent, és lehetőség szerint találj egy csendes helyiséget, ahol kényelmes, ellazult pózban ülhetsz vagy fekhetsz. Ne gondolj ilyenkor semmi másra, hunyd be a szemed, és csak a tüneteid enyhítésére koncentrálj. Tudd biztosra, hogy a masszázs segíteni fog – a gondolataid ugyanis ilyenkor is nagyban számítanak.

A masszírozást enyhe nyomással, körkörös mozdulatokkal végezd.

Melyik masszázspont min segít?

Máris sorra vesszük.

Yintang pont

A 3. szem pontja vagy Yintang pont a két szemöldök között található, ahol az orrnyereg találkozik a homlokkal. Ezt a pontot masszírozva a szemfáradtságot is kezelheted.

Zan Zhu pontok

Ezek a szimmetrikus pontok a szemöldökök orrnyereghez közeli végpontjainál találhatók. Ezen pontok sitimulálásával segíthetsz az orrfolyáson, és javíthatod látásod élességét. Masszírozd egy percig körkörös mozdulatokkal.

Yingxiang pontok

Ezek a pontok az orrlyukak mellett, a szemekkel egy vonalban találhatók. Könnyebben megtalálod őket, ha kitapintod a kis gödröcskét az arccsont alján. Masszírozásával megnyithatod az orrjáratokat, megszüntetheted a fejfájást, a fogfájást, és csökkentheted a stresszt.

Tian Zhu pontok

Ezeket a pontokat a tarkón középen, közvetlenül a fej alatt találod. Segítségükkel megszüntetheted az orrdugulást, a szem- és fülfájást, a fejfájást és a migrént.

Shuai Gu pontok

2-3 centivel a hajvonaltól, a halántékon találhatók. Egy kis mélyedést kell itt érezned. Stimulálásával csökken a halánték tájon érzett fájdalom és a szemfáradtság.

He Gu pontok

Ezek a szimmetrikus pontok a kézfej hátulján helyezkednek el, a hüvelyk- és a mutatóujj között. Ezen pontok nyomásával csökkenthető a fogfájás, a hátfájás és a nyaki izmok fájdalma.

Forrás: kuffer.hu