8 kérdés, amit fel kell tenned az első randin a válás szakértő ügyvédek szerint

Ha jól akarsz indítani, és a legfontosabb információkat szeretnéd megszerezni az illetőről, akkor ezekkel indíts.

Természetesen nem arról van szó, hogy az alábbi kérdéseket vödörből kell rázúdítani a kiszemeltedre. Nem vizsgáztatni kell, hanem az élvezetes beszélgetés közben, egy-egy ponton bedobni ezeket a kérdéseket. Azt is elmagyarázták az ügyvédek, miért pont ezeket célszerű megtudni az első találkozón.

1. “Mikor beszélgettél utoljára a testvéreiddel/szüleiddel?”

Fontos megtudni, mennyire szoros és mennyire rendezett az illető viszonya a családjával. Ha olyan kapcsolatban vagyunk, amiben házasságot tervezünk, akkor egészségtelen, ha túlzottan ragaszkodunk a családunkhoz és hagyjuk, hogy a családtagok belekontárkodjanak az életünkbe. De a viharos viszonyokról is mielőbb érdemes értesülni – tudd, mit vállalsz be.

2. “Hiszel a ‘boldogan éltek, míg meg nem haltak’-dologban?”

Fontos, hogy a leendő partnered tisztában legyen azzal, hogy egy párkapcsolaton mindig dolgozni kell. A boldog és gondtalan élet, amiben mindkét fél folyamatosan szárnyal és semmin sem kell dolgozni, nem létezik.

3. “Házas vagy?”

Talán most egy kicsit meglepődsz, de a georgia-i ügyvéd, Randall Kessler kifejezetten javasolja, hogy tedd fel ezt a kérdést. Lehet, hogy válófélben van, vagy még csak gondolkodik a váláson – egyik se jó. A partnerednek egyedülállónak vagy elváltnak kell lennie, ha jót akarsz magadnak.

4. “Mit szeretsz a legjobban a munkádban?”

Nagyon fontos kérdés: tud-e büszke lenni a munkájára? Tudja-e szenvedéllyel űzni? Esetleg munkahelyről munkahelyre vándorol? Vagy munkamániás és alig van ideje másra?

5. “Hova mentél legutóbb nyaralni?”

Ebből sok mindent leszűrhetsz az anyagi helyzetéről. Ha valamilyen különösen egzotikus és drága helyen volt, akkor tovább gördítheted az informálódást azzal, hogy megkérdezed: “Hű! Ez valami álom-úticél volt, amire direkt gyűjtögettél?” Ebből már kiderülhet, hogy spórolós, pénzszóró, vagy pénzszóró, de sose fogy el a pénze. Bármilyen anyagiasnak tűnik is ez a kérdéskör, a házasságoknak óriási hányada megy tönkre a nem jól felmért anyagi helyzet miatt.

6. “Mennyire tartod magad jól kommunikáló személynek?”

A másik óriási és tipikus válóok a szegényes vagy nem jól kezelt kommunikáció. Amikor valamelyik, vagy mindkét fél magába zárja mindazt, ami bántja, és nem ad lehetőséget a gondok kijavítására, a kapcsolat jó eséllyel halálra van ítélve.

7. “Hogyan végződött a legutóbbi házasságod/párkapcsolatod?”

Figyelj, hogyan felel erre. Ha folyton csak arról beszél, mi mindenben hibázott a volt párja, és azt bizonygatja, milyen elviselhetetlen volt vele a helyzet, az figyelmeztető jel. Olyan embert keress, aki vállalni tudja a saját felelősségét is.

8. “Ha visszamehetnél az időben, és megváltoztathatnál egyvalamit az életedben, mi lenne az?”

Ha például azt feleli, hogy “olyan városba költöznék, ami jó messze van anyámtól”, az érthető módon megint egy figyelmeztető jel. Ha azt magyarázza, mi mást választott volna szakmájául, az nem feltétlenül rossz jel, kivéve, ha nagyon nem találja a helyét a jelenlegi munkájával. Ha exekről beszél, az nagyon rossz jel.

Forrás: Huffington Post

Képek: Thinkstock