5 jól bevált házi praktika fejfájás ellen

A makacs fejfájás az egész napodba belerondíthat, érdemes tenni ellene.

Ha gyakran fáj a fejed, vagy hirtelen erős fejfájást tapasztalsz, akkor keresd fel kezelőorvosodat, mert komolyabb betegség is állhat mögötte. Ám az orvos sokszor nem találja meg a konkrét kiváltó okot. Ez esetben érdemes a jól bevált házi praktikákhoz folyamodni:

Fotó: Freepik

1 Száműzd az életedből a mesterséges illatanyagokat!

Nem gondolnád, de a kozmetikumokban található illatanyagok ingerelhetik az idegrendszert, és ezzel fejfájást válthatnak ki. Cseréld le a hagyományos parfümöt, öblítőt, felmosószert és testápolót natúrkozmetikai termékekre és tisztítószerekre. De olcsóbban is meg lehet úszni mindezt, ha illóolajakat kezdesz el használni illatosításra, a takarításhoz pedig beveted a jó öreg ecetet.

2. Önmasszázs

Nem egy profi gyógymasszázsra gondolunk, de már egy 10 perces kis önmasszázzsal is ellazíthatod az izmaid és endorfinokat termelhetsz, ami köztudottan jó fájdalomcsillapító hatású. Csukd be a szemed, finoman simítsd át az arcod a tenyereiddel, majd körkörös mozdulatokkal gyúrd át azokat a területeket, amiken feszültséget érzel. Fejfájás esetén gyakran a halánték környéke, a homlok és a nyak a legfeszültebb.

3. A jó öreg vietnámi balzsam

Emlékeztek a piros kerek fémtégelybe rejtett csodaszerre, ami mindenre jó volt? Ugyan 10 méteres körzetünkben mindenki érezte, hogy bűzölgünk a kámforos illatú cucctól, de legalább használt. Mindenre. Fejfájásra is. És a jó hír, hogy most is lehet kapni.

Vietnámi balzsam

Közzétette: I love RETRO – 2015. április 15.

4. Gyógynövények

Kifejezetten fejfájásra javasolt gyógynövényt nem tudunk mondani, viszont mivel a fájdalmat nagyon sokszor a stressz váltja ki, így a nyugtató hatású növények nagyon jó fájdalomcsillapítók lehetnek. Próbáld ki például a citromfüvet, a macskagyökeret, a kálmost, a levendulát vagy a citromfüvet!

5. Sportolj sokat!

Nem, nem akkor, amikor hasogat a fejed. Ha elkezdesz rendszeresen sportolni, akkor javul a vérkeringésed, csökken a stressz szinted, izmaid ellazulnak, azaz minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy ritkábban fájjon a fejed.

Lájk